"Дунавски индустриален парк" ще плаща на Общината по два бона месечно в "перспективен план"

"Дунавски индустриален парк" ще плаща на Общината по два бона месечно в "перспективен план"

Регион: Силистра Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 2184
"Дунавски индустриален парк" ще плаща на Общината по два бона месечно в "перспективен план"

Общинските съветници в Силистра разсрочиха със свое решение разплащането на дълг към община Силистра в рамките на следващите две години на "Дунавски индустриален парК" АД. Става дума за 267 хил. лева, 2/3 от които са за смет. Решението по предложение на общината е ефект от изпълнително дело за 150 хил. лева, 70 хил. от които вече са били разплатени. "Всеки месец по 2 хил. лева ще плаща дружеството, за да изпълни договорения "перспективен план", за да се спре изпълнението на изпълнителното дело", обясни на съветниците шефката на юристите на общината Мариана Чобанова.

"Дунавски индустриален парк" е разположен на територия от около 400 дка и 900 м. фронт на българския бряг на река Дунав в индустриалната зона на град Силистра. Дейността му е реализация на конкурентен логистичен продукт и комплексно логистично обслужване на клиентите. "ДИП" АД (инфраструктурно обезпечен с връзка с републиканската пътна мрежа и с националната ж. п.-мрежа), е условно разделен на 3 функционално и териториално обособени зони: фериботен терминал; пристанище и индустриална зона. На 30 хил. кв. м. са разположени складови площи, 150 хил. кв. м. са откритите складови площи за търговски и промишлени цели.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right