Общинар от "Атака" в ареста за лихварство

Общинар от "Атака" в ареста за лихварство

Регион: Силистра Категория: Крими Публикувано: Прегледи: 1350
Общинар от "Атака" в ареста за лихварство

Общинският съветник от "Атака" в Силистра Живко Димов бе задържан от антимафиоти в сряда за лихварство. Акцията е резултат от дълго разследване на сигнали по поне 10 преписки. Срещу 47-годишния мъж е образувано досъдебно производство, заяви вчера говорителят на прокуратурата Теодор Желев. Той отказа подробности. Разбра се обаче, че преди месеци Димов пак е бил задържан, но тогава го пуснали срещу 5000 лв. и той продължил незаконната си дейност. Съдът ще решава дали отново да стои в ареста.Без да има лиценз за дейността си, общинарят от "Атака" предоставял кредити на физически лица срещу непосилно високи лихви. Като обезпечение изисквал длъжниците да прехвърлят недвижимо имущество на негово име. По предварителни сведения за няколко години той е участвал в повече от 300 сделки с имоти. На клиентите си, предимно хора от Силистра и околностите, Димов предоставял заеми в хиляди левове. При претърсване на дома му са намерени и иззети десетки записи на заповеди, договори за предоставяне на кредити, нотариални актове на имоти и други документи с вписани получени суми срещу месечни лихви, златни накити и 2 компютъра, в които се предполага, че се съдържат уличаващи данни."Не е добра новина за партия "Атака" задържането на нашия колега общински съветник, но определено сме изненадани. Засега обаче той няма повдигнато обвинение, за да планираме евентуалното му отзоваване от общинския съвет. Трябва да има присъда за запрещение, за да стане това", каза Жеко Коев, шеф на групата съветници от "Атака". "Като председател на общинския съвет не следя съветниците за проявленията им в частния им живот. До мен не е имало сигнали от граждани, пострадали от дейността му", заяви председателят на съвета АлександърСабанов от ГЕРБ. Политическо разчистване на сметки заподозря в акцията лидерът на "Атака" Волен Сидеров. "Защото нашите съветници в Силистра гласуват срещу решенията, подкрепени от уж противниците ГЕРБ и ДПС", обясни той. От централата на партията цял ден вчера не успели да получат официална информация по случая от полицията в Силистра. "Отдавна имаше опити за разследване срещу Димов, сега ги притоплят", отсече Сидеров.

Задържаният вчера за 24 часа при операция на звеното за борба с организираната престъпност за незаконно лихварство общински съветник на "Атака" в Силистра Живко Димов е освободен от ареста, съобщиха от прокуратурата, съобщи "Кворум Силистра".

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right