Силистренка стана първата от България в Сорбоната по немско и френско право

Силистренка стана първата от България в Сорбоната по немско и френско право

Регион: Силистра Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 10522
Силистренка стана първата от България в Сорбоната по немско и френско право

Абитуриентката Вяра Добрева, която завърши тази година ЕГ "Пейо Яворов" в Силистра, е първата от България, която влиза в световно-известния университет "Сорбоната", за да изучава немско и френско право, съобщиха от "Връйзки с обществеността" на Езиковата гимназия чрез Веселка Кръстева във Фейсбук. "Самото й обучение ще протече първите две години в Кьолн, където ще изучава "немско право", а третата и четвъртата година ще е в Париж, за да учи "френско право". При успешно завършване на специалността Вяра ще има бакалавърски степени по френско и по немско право. "Приемът в университета протича в два етапа: ученичката е изпратила документи, свързани с успеха в училище през последните години и със знанията по немски и по френски език. След това от стотиците кандидати са избрани 80, които да се явят на интервю, проведено едновременно на двата езика, проверяващо мисленето и познанията на учениците в различни области. Една от 30-те кандидати от цял свят, приета да учи двойната специалност немско и френско право. Останалите приети са предимно французи и германци."

Вяра Добрева е от семейство на юристи - Михаил и Радина Добреви. В своята възрастова група брат й Илия Добрев е сред най-добрите танцьори по латиноамерикански и спортни танци в двойка с Адриана Ангелова. Има и още по-малък брат Михаил. Позната е от изявите си в балет "Б 2", както и като секретар на Интеракт клуб - Силистра, който е спонсориран от "Ротари клуб - Силистра".

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right