15-метровият свински шиш в Алфатар се състоя, въпреки лошото време

15-метровият свински шиш в Алфатар се състоя, въпреки лошото време

Регион: Алфатар Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 2388

Репетицията за книгата на Гинес в раздела "най-голям свински шиш" се състоя в квн. Попово" в град Алфатар. И не къде да е в механа "Траката" на Николай Колев, бивш зам.-кмет на общината. Негова е идеята за генералната репетиция в дните около 24 май, т.е. на 25 май точно. За радост на десетки почитатели на пикниците. Е, времето малко не е било с инициатора и привържениците му, но експериментът с 15-те метра е успешен.

За 40 минути печене - час редене от 25 младежи помагачи на 30 кг месо и 20 кг зеленчуци. След печенето иде ред на дегустацията, а после и на подготовката за рекорда. Някъде за Еньовден, още един хубав празник, свързан и с лятното слънцестоене, когато е най-дългият ден. Дръж се "Гинес". Ако намери Ники и от едноименната бира да предложи за своя празник - цена няма да има идеята.

Така се прави свински шиш за "Гинес"

На 22 юни чрез механа "Траката" на кв. Попово на Николай Колев от Алфатар може да влезе в Книгата на Гинес, ако изпълни заканата си да завърти свински шиш от 25-30 м. Такива са предварителните му намерения. А генералната репетиция както вече споменахме беше след големия дъжд на 25 май, когато шишът стигна само 15 м. Малък-малък, но в подготовката му участват 25 души. Колко ли приятели и дегустатори трябва да се включат в акцията, за да стане шишът двойно по-голям? Само майсторът знае. И мераклиите за влязат в историята, поне с изяждането му.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right