Общински съвет и община Силистра в добра съпоставимост, но народът недоволен от развитието на града

Общински съвет и община Силистра в добра съпоставимост, но народът недоволен от развитието на града

Регион: Силистра Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 520
Общински съвет и община Силистра в добра съпоставимост, но народът недоволен от развитието на града

Съпоставимост от 25% между обществения и политическия дневен ред в община Силистра, на базата на работата на общината и Общинския съвет, показа проучване на ЕСТАТ в рамките на проект на ГС "Видовден" и "Днес", което бе представено пред кметския екип в общината от Анджелина Цокова, съпредседател на едно от сдруженията, в присъствието на Милен Пенчев, зам.кмет и и.д. кмет на община Силистра. Резултатите са на база на проучване по телефона на на 401 пълнолетни силистренци в периода 4-8 април т.г. Индексът се смята за добър, защото е сравнен с други на страната, където има сериозно разминаване.

От по-важните цифри правят впечатление още: близо 20% от силистренци смятат, че живеят по-добре след приемането ни в ЕС, но сме последни в страната по този показател (единствено Сливен са в този "режим"). За 37,4% "Силистра е добро място за живеене", като само във Видин и Ямбол са по-песимисти в това отношение. В другата "крайност" са Хасково, Плевен и Пазарджик.

По шестобалната система кметът на общината Иво Андонов и Общинският съвет имат приблизително еднакви оценки (съответно 3,61 и 3,56), а администрацията - 3,7. По-зле са оценени местните власти във Видин,, Ямбол и Сливен. Над половината от анкетираните са категорични: под "средна" е степента, с която политиците в Силистра си изпълняват обещанията, а за 90% от тях - степента, с която местните политици ипредставляват "нашите интереси" е сумарно в графите "никаква" и "в малка". Сред констатациите: налице е неблагоприятна социално-икономическа ситуация в общината и е ниска активността на политическото говорене в медиите по проблемите на обществото.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right