"Нови" пътни знаци в Силистра, а старите табели - отдавна грозни и нечетливи

"Нови" пътни знаци в Силистра, а старите табели - отдавна грозни и нечетливи

Регион: Силистра Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 2550
"Нови" пътни знаци в Силистра, а старите табели - отдавна грозни и нечетливи

Снимка 3

На входа на Силистра откъм Русе, не стига, че е сложно движението заради 4 островчета и една бензиностанция, застанала между тях, ами напоследък им правят компания и непознати пътни знаци. Така де, малко им е минало времето, поизбелели са достатъчно, за да дават други "сигнали", различни от оригиналните, за които са призвани.

Снимка 1

Снимка 1

Виж сн. 1 и гадай: това знак ГЗ ("Движение само наляво след знака") ли е? или някое нововъведение, за което не сме известени. Защото приличана на ръкописно малко N. И все пак, ако завиеш правилно наляво, защото имаш навик или интуицията ти диктува правилния избор на маршрут, веднага се натъкваш на още един нов знак (Снимка 2): вероятно БЗ ("Път с предимство") ще дойде насреща?, но толкова избелял в жълтата си същност - вътрешност, че може да се замислиш за какво иде реч.

Снимка 2

Снимка 2

Особено ако с шофьорка на два петъка служба, дето още се чуди какво да прави във всеки момент. И отново, да приемем, подходиш нормално, правилно и ефективно, и тръгнеш пак наляво, защото оттам ти е пътят, защото не смяташ да влизаш в града. Да допуснем, че не си оттука, нямаш 100-процентова ориентация, а ти трябва да забиеш за Русе. Изведнъж отдясно ти цъфва олющена до неузнаваемост табела. Има някакви цифри, дето не е ясно какви са (Снимка 3). Май става дума за Русе, щото го пише на латиница. Мъдрее се и Тутракан, ама на кирилица. Не, не, като че ли прилича на глаголица. И в миг всеки би си помислил: "А, бе, аз да не съм пиян или нещо имам проблем с очите или някой друг не е в ред?". Не, приятелю, властите имат проблем с ориентацията си с времето, защото отдавна са забравили, кога са слагали тези знаци и табели.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right