Катастрофата край с. Гарван - предизвикана от 19 годишен младеж, заради опасно изпреварване и висока скорост

Катастрофата край с. Гарван - предизвикана от 19 годишен младеж, заради опасно изпреварване и висока скорост

Регион: Ситово Категория: Крими Публикувано: Прегледи: 6580
Катастрофата край с. Гарван - предизвикана от 19 годишен младеж, заради опасно изпреварване и висока скорост

19-годишен младеж е управлявал лекия автомобил "Рено Клио", който вчера се вряза под товарна "Шкода Европа" по пътя Русе-Силистра.

От пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Силистра допълват, че момчето е било с 11 месеца стаж като шофьор. Идентифицирани са труповете на останалите 4 жертви. Това са бабата и дядото на момчето, стринка му и негова братовчедка. Те са на възраст между 40 и 64 години, всичките са от Силистра.

До инцидента се е стигнало при изпреварване от водача на "Рено"-то, който губи управление и се врязва под движещия се пред него товарен камион. От удара двата автомобила се преобръщат в канавката вляво от пътя.

При аутопсията не е открит алкохол в кръвта на загиналия шофьор. Но по деформацията на телата ставало ясно, че е шофирано с висока скорост, съобщи патоанатомът на силистренската болница д-р Теодор Иванов. От прокуратурата потвърдиха за скоростта и допълниха, че изпреварването е станало в т.нар. мъртва зона. Два камиона са се движили един след друг. Реното изпреварва първия и се врязва в каросерията на втория, след като губи управление. 52-годишният шофьор на самосвала е с леки наранявания по главата и натъртен гръден кош.

Гюрсел Юсеинов - братовчед на покойния Ерхан Фикрет - 19-годишния шофьор, разказа, че катастрофата е станала на връщане от Сливо поле, Русенско, където 11 души от фамилията са били на годеж на тяхна близка.

19-годишният Ерхан Фикрет тази есен е бил абитуриент от Икиономическата гимназия в Силистра. Смятал да продължи образованието си в сферата на туризма. Довечера се очаква да пристигнат родителите на загиналото момче, които работят в Белгия. Най-вероятно погребението на петимата загинали ще е утре.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right