Глобяват кмета на Дулово за незаконни сметища

Глобяват кмета на Дулово за незаконни сметища

Регион: Дулово Категория: Крими Публикувано: Прегледи: 583
Глобяват кмета на Дулово за незаконни сметища

Кметът на Дуловската община Юксел Ахмед може да бъде глобен с до 10 000 лв. заради незаконни сметища, съобщават от Русенската екоинспекция.

При внезапна проверка вчера в селата Окорш, Вокил и Овен, Дуловско са установени растителни, битови отпадъци и животинска тор на старите сметища. По-късно в общината не е открита заповед за оправомощаване на селските кметове да упражняват контрол върху изхвърлянето на отпадъци. За нарушението дуловският градоначалник носи отговорност и заплашен от глоба между 3000 и 10 000 лева, според Закона за управление на отпадъците.

Експлоатацията на старите сметища трябваше да бъде преустановена през юни 2009 г. Задължение на общините е организираното сметосъбиране и сметоизвозване на отпадъците на Регионалните депа в областните градове, напомнят от РИОСВ-Русе.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right