Румънският посланик посети Тутракан

Румънският посланик посети Тутракан

Регион: Тутракан Категория: Политика Публикувано: Прегледи: 749
Румънският посланик посети Тутракан

По покана на кмета на Тутракан д-р Димитър Стефанов на еднодневно посещение в крайдунавския град бе посланикът на Р Румъния у нас Антон Пъкурецу. Обсъдени са били идеи за създаването на речна транспортна връзка между Тутракан и Олтеница, организирането на съвместен икономически форум за обмен на добри практики при реализирането на европейски проекти и насърчаване развитието на културните връзки между двата града.

Румънският посланик бе придружен и от културното аташе в посолството на Р Румъния у нас Глегоре Герчану.

Посланик Пъкурецу е уверил българските си събеседниците, че след местните избори в Румъния (нарочени за 10 юни), ще съдейства максимално за организацията на официална среща между ръководствата на общините Олтеница и Тутракан, на която да бъдат обсъдени и конкретни предложения за съвместна дейност.

В рамките на визитата си, посланик Пъкурецу посети Мемориалния комплекс "Военна гробница-1916", край тутраканското село Шуменци. Представителите на двете държави поднесоха венци и цветя пред паметника-обелиск в комплекса, където вечен покой намират повече от 8000 войници и офицери - българи, румънци и немци.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right