14 абитуриенти от ЕГ "П.Яворов" с немски езикови дипломи

14 абитуриенти от ЕГ "П.Яворов" с немски езикови дипломи

Регион: Силистра Категория: Култура Публикувано: Прегледи: 471
14 абитуриенти от ЕГ "П.Яворов" с немски езикови дипломи

На 18. май 2012 г. в Художествената галерия в гр. Силистра за пети пореден път бяха връчени немските езикови дипломи на ученици от ЕГ "Пейо Яворов". Шестима от възпитаниците на престижното училище получиха сертификати за покрито ниво C1 според европейската езикова рамка, а други шестима - за ниво B2. Дипломите, даващи възможност за следване в Германия, бяха връчени от г-жа Ингрид Шлумбергер - консултант по немски език в Североизточна България и преподавател в І ЕГ в гр. Варна. До високите постижения учениците от петата DSD-група достигнаха с професионалната работа на своите преподаватели по немски език - г-жа Малина Станишева и г-жа Нели Георгиева. С най-висок резултат от изпита бе отличен Иван Иванов от 12.в клас, който за своя успех получи допълнителни подаръци: книга за футбола на немски език, ключодържател на отбора по футбол на Щутгарт и диск за футбола от личната колекция на г-жа Шлумбергер.

Гости на вълнуващата церемония бяха г-жа Денка Михайлова - зам.-кмет "Хуманитарни дейности" в Община Силистра, г-жа Фатме Османова - ст. експерт по чуждоезиково обучение в РИО на МОМН - Силистра, г-жа Росица Димова - И.Д. Началник на отдел "ОМД", г-н Ростислав Павлов - секретар на община Силистра и председател на училищното настоятелство в ЕГ "Пейо Яворов", г-жа Атанаска Атанасова - гл. експерт "Училище и социална среда", г-жа Магдалена Атанасова - директор на ЕГ "Пейо Яворов", учители и родители на абитуриентите, като всички те поднесоха своите поздравления на завършващите. Ученици от DSD-групата от 11. клас бяха подготвили специална песен за приятелството, написана от тях, с която изпратиха абитуриентите.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари