Дуловски дами се пускат в майсторско управление на автомобил в Празници на образованието и културата

Дуловски дами се пускат в майсторско управление на автомобил в Празници на образованието и културата

Регион: Дулово Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 1833
Дуловски дами се пускат в майсторско управление на автомобил в Празници на образованието и културата

От 9 до 30 май 2012 г. в град Дулово и общината се провеждат традиционните майски културни тържества, наречени "Дни на моя град", съобщи Ваня Петрова от община Дулово. Тази година те преминават под знака на две кръгли годишнини - 50 години ЦДГ "Щастливо детство" и 60 години от създаването на СОУ "В. Левски" в Дулово. Празниците започват от 9 май - Ден на Европа и Ден на победата над хитлерофашизма с поднасяне на венци пред паметника на загиналите във войните (10 ч.) и с Ден на самоуправлението "Ученици управляват град Дулово" от 9 до 11 ч., завършващ с разговор с кметския екип във фаталната "Зала 13". На 10 май от 17:30 ч. е празничният концерт на ОУ "Хр. Смирненски", който ще се проведе в салона на читалището. На 11.май в Деня на библиотекаря ще има фотоизложба от културния живот на читалищните библиотеки и откриване на изложба в Художествената галерия (16:30 ч.). На 12. май е инициативата "Да изчистим община Дулово за един ден". На 13 май ще има Общински Турнир по тенис на маса В Младежкия дом и Турнир по шах стола на СОУ "В. Левски".

На 14 май е Денят на град Дулово. В прогрламата за деня: пленер "Аз рисувам моя град" на площада до общината, като началото е в 10 ч., кожгато е стартът и на концерта "Дуловски славеи - 2012", предвиден за сцената на площада. На градски площад в 15 ч. е актрактивната проява "Майсторско управление на автомобил за жени". Празничен концерт на Поли Паскова ще имах на градския площад от 18 ч.,ь който ще завърши с празнична заря. На 15 май е "Срещата на поколенията учители" в СОУ "В. Левски" по повод 60-годишния юбилей на училището. Началото е в 16 часа под формата на коктейл в голямата зала на общината. От 17:30 ч. в салона на читалището е Музикалната пиеса "Василиса прекрасна" (СОУ "В. Левски"). На 16 май е празничният концерт на СОУ "В. Левски". На 17 май в Деня на българския спорт (откриване в 9 ч., щафетно бягане от 9:30 ч. на площада; парад на хвърчилата от 9:30 ч. на градския стадион; "Бързи, смели, сръчни" на ОДЗ "Мир" от 10 ч. на стадиона; футбол от 11 ч. на стадиона и театрална постановка "Женитба" на Гогол, представена от ДТ - гр. Добрич в НЧ Дулово (18 ч.). На 18 май е традиционната среща с абитуриентите - отличници в 11 ч. с общинското ръководство. Празничен концерт на ЦДГ "Щастливо детство" - 17 ч. На 19 май е Общински празник на художествената самодейност от 9 ч. в залата на читалището. На 22 май е изложбата на ЦДГ "Щастливо детство" във фоайето на общината - начало 16 ч. В 16,30 ч. е среща на пенсионерите - просветни и културни дейци с ръководството на общината. На 24 май е Празнично шествие с участие на училищните и културни колективи от общината - в централната част на града от 10:30 ч. В 18:30 ч. е изпращането на абитуриентите от випуск 2012 на градски площад. На 30 май е Регионалният литературен конкурс "Стефан Калев".

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right