Над 50 каратеки защитиха по-висока кю степен

Над 50 каратеки защитиха по-висока кю степен

Регион: Силистра Категория: Спорт Публикувано: Прегледи: 554

Над 50 момчета и момичета от карате клуб "Шото-Витяз" защитиха по-висока ученическа степен по време на годишния си изпит на 28 април. За да ги подкрепят, в залата присъстваха родители, членове на управителния съвет на клуба и кмета на Силистра д-р Юлиян Найденов. Негова бе честта да им връчи дипломите след изпита. Специален гост, макар и в края на събитието, бе Христо Банков - преподавател в Центъра за специализирана професионална подготовка - Варна при Академията на МВР.

Седем часа продължиха демонстрациите на техники от модулите "кихон", "ката" и "кумите" в карате стила "шотокан". Комисия оценява развитието на спортистите по утвърдена от Българската национална федерация по карате изпитна програма за КЮ. Треньорите сенсей Валери Великов и сенсей Теодор Тодоров не пестиха критичните бележки към своите възпитаници и твърдо ги насърчаваха към правилно изпълнение на движенията. В крайна сметка общата им оценка за изпита бе добра. Но, по думите им, по-важно от новата кю степен е момчетата и момичетата да повишават бойния си и спортен дух.

Белег за подобрените им умения са различните цветове колани, с които каратистите привързаха кимоната си в края на изпитанието. С новите кю степени се увеличи и представителният отбор на клуба. Вече са 22-ма състезатели - със зелени, сини и кафеви колани. За високото им спортно майсторство отговаря сенсей Теодор Тодоров.

Карате клуб "Шото-Витяз" се радва на отлични постижения от национални и международни състезания от началото на годината. Засега треньорите открояват като най-резултатни Бедри Ридван, Георги Янков, Мирослав Желязков, Станислав Стефанов, Светослав Славов. Първите трима са включени и в представителния отбор на страната по карате, като 12-годишните Ридван и Янков се състезават в категориите +55 и до 50 кг., а 18-годишният Желязков - при мъжете. Като част от националния отбор те донесоха злато, сребро, бронз и престиж за КК "Шото-Витяз" от лагер-сбора в Македония през януари и Балканиадата в Черна гора през март. Но лидерската позиция в клубната "ранг листа" засега се държи от Бедри Ридван. Последното му завоевание е от 20-22 април. На Интернационалните детски игри в гр. Коня, Турция той спечели бронзов медал, побеждавайки в последния етап от състезанието представител на домакините.

През следващите месеци отборът на КК "Шото-Витяз" трябва да наблегне на физическата си подготовка и усъвършенстването на отделните карате техники, смятат от ръководството.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари