Успех на силистренската двойка Илия Добрев - Адриана Ангелова и на българските спортни танци в Блякпул

Успех на силистренската двойка Илия Добрев - Адриана Ангелова и на българските спортни танци в Блякпул

Регион: Силистра Категория: Спорт Публикувано: Прегледи: 10876
Успех на силистренската двойка Илия Добрев - Адриана Ангелова и на българските спортни танци в Блякпул

Един от най-престижните форуми за деца и юноши в спортните танци бе провелият се в седмицата 09-15.04.2012 год. "Blackpool Junior Dance Festival" в английския град Blackpool. В рамките на този турнир, тази година беше неговото юбилейно 55-то издание, се провежда и отборно състезание "Team Match" между отбори от различни държави, като тази година за първи път в историята на българските спортни танци участва и български отбор. Освен, че такова участие е едно незабравимо изживяване за участници и зрители, то е и престижно за самата държава, поканена да участва. Досега са канени много ограничен брой държави, които участваха със свои отбори и тази година. Въпреки че участието на българския отбор бе първо, той се представи повече от достойно и зае четвърто място от общо осем отбора (от предварително поканените девет отбора, Япония не комплектова отбор, въпреки че имаше достатъчно състезатели на турнира за образуване на отбор). Първите три места, които бяха "предварително ясни" заеха отборите на: Русия - първо място, а Украйна и Великобритания поделиха с равен брой точки второто място. След българския отбор, класирал се четвърти, се наредиха в тази последователност отборите на: САЩ, Дания, Исландия и Финландия - всички традиционни участници в предходните отборни състезания. Българският отбор бе съставен от двойките: силистренците Илия Добрев - Адриана Ангелова, двойката на "Дъга" София Тихомир Тилев - Силвия Докторова, и две двойки от клуб "Алекс" - Пловдив Костадин Василев - Екатерина Маркелова и Петер Спасов - Хана Петкова. Двойките ни бяха водени от своите треньори Калоян Иванов, Яна Акимова и Ангел Александров, като поканата и участието на българския отбор бе изцяло заслуга на треньора на силистренската двойка Калоян Иванов.

Самият турнир е един от най-големите в света и се провежда в балната зала на "Winter Gardens" в Blackpool. Тазгодишното му издание го нарежда на десето място по рейтинг от общо над 2000 турнира, като характерното за този турнир е, че рейтингът му се образува само от юношески и детски двойки. Няма друг толкова силен турнир само за деца и юноши.

image

Ежегодно в него участват над 400 танцови двойки от цял свят.

Въпреки че участието на българския отбор бе организирано в последния момент, участниците в отбора участваха и в някои от дисциплините, които се проведоха в дните около отборното състезание. Това тяхно участие фактически бе решено на място, тъй като двойките се явиха на това състезание само за участие в тийм мача. В своята възрастова група - юноши 12-13 години (в Англия възрастовите групи са малко по-различни от тези в Европа), силистренската двойка Илия Добрев и Адриана Ангелова зае трето място при стандартните танци (в тази възрастова група състезанието е само на два от танците - бавен фокстрот и танго). Това бе повече от отличен резултат, тъй като двойката участва без специална подготовка за турнира, а за такъв турнир предварителната подготовка е задължителна, имайки предвид и обстоятелството, че на този турнир оценяват само английски съдии (9 съдии), на които двойката по принцип не е позната, както и поради основния факт, че на такива турнири, особено във Великобритания, финалите (първите шест двойки) и дори полуфиналите (първите дванадесет двойки) са по принцип предварително "заети" за двойки, които са вземали предварително уроци със съдиите на турнира (това масово се практикува от руски, украински, английски, японски, датски, исландски и др. двойки), а Илия и Адриана не са сред тези двойки. Това още веднъж показва стойността на това трето място за тях, както и, че за да го извоюват, те трябва да са класи над двойките със "запазени" места в класацията.

image

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
FOODMARK Delivery Sticky