Ученик на ЕГ "Пейо Яворов" за ЕДИН ДЕН !

Ученик на ЕГ "Пейо Яворов" за ЕДИН ДЕН !

Регион: Силистра Категория: Образование Публикувано: Прегледи: 2939
Ученик на ЕГ "Пейо Яворов" за ЕДИН ДЕН !

Когато замирише на пролет - това традиционно означава романтика, прераждане, промени. И избори... За много от учениците това е времето, в което приключват етап от живота си и трябва да вземат важни решения за бъдещето си. А човек е сбор от изборите, които прави. И често разбира и осмисля избора си, когато вече е късно. Ако можеше да усети атмосферата на мястото, където мисли да продължи да учи. А не само да чете за него в рекламни брошури и таблици, които не казват и няма как да кажат всичко за училището, за учениците, за учителите, за духа на училището... Ако можеше да надникне в утрешния ден...

За вас, седмокласници от Силистра, това е възможно.

"УЧЕНИК НА ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ "П. ЯВОРОВ" ЗА ЕДИН ДЕН" - това е името на проекта , който стартира в ЕГ "П. Яворов" - гр.Силистра и е насочен към седмокласниците в общината. След направени анкети се оказва, че голяма част от тях нямат достатъчна и достоверна информация за профилираните гимназии в Силистра. За да направят своя избор, повечето седмокласници разчитат на споделени мнения от по-големи ученици, на брошури и таблици, които отразяват това, което училището предлага. Така е било винаги. И винаги се е знаело, че не е достатъчно и че ученици и родители искат да знаят повече за училището и неговите възможности. Да преценят дали предлаганото се припокрива с интересите и нагласите на децата. А какъв по-добър начин за това от възможността за един ден да си ученик на ЕГ . Уникален е шансът да усетиш и прецениш атмосферата на училището като станеш част от него . Подобна инициатива няма прецедент на територията на областта.

Проектът позволява да се канят седмокласници да гостуват в ЕГ и да се запознаят с живота на училището. На гостуващите ученици ще се даде възможност да участват в образователния процес, като посетят учебни часове по избран от тях чужд език и общообразователни предмети. Всеки гостуващ ученик ще бъде посрещнат от ученик на ЕГ, който ще го придружава както по време на учебни часове, така и в междучасия и при посещение на извънкласните форми към гимназията: Фотография, Американски клуб-с ръководител Карън Рос, Театрално студио, Радио ЕГ, Йога, клуб "Аз, репортерът". Гостуващите ученици ще имат възможност да посетят библиотеката, кабинетите по информатика, езиковите кабинети, радиото. Така те ще бъдат не само по-добре информирани, но и ще усетят пулса на училищния живот и ще се впишат в средата.

Желаещите да се включат в инициативата трябва да попълнят формуляр и да го предадат на педагогическия съветник в своето училище. Ще бъдат уведомени за датата, в която могат да гостуват в ЕГ.

По предварителни данни тази оригинална, полезна и атрактивна инициатива се радва на изключително голям интерес както от страна на ученици, така и на техните родители. Те споделят, че присъствието в гимназията ще им донесе не само пoвече информираност, но и ще ще сбъдне една детска мечта - да пораснеш за един ден, да се пренесеш в бъдещето, да се огледаш в него и да усетиш как би се чувствал там. Така ще можеш в своя избор да съвместиш разумното с емоционалното. Поглед в бъдещето? Кой не си е мечтал за това. Организаториге твърдят, че този поглед си струва, защото ще отвори вратите на една общност, в която водещите принципи на общуване са основани на диалог и взаимопомощ. А водещите идеи са вдъхновени от стремежа знанието да не е в рамките на учебникарските статии, а да е съвместна творческа работа между ученици и учители, които търсят заедно, допълват се, надграждат се и си партнират. И ако седмокласниците не могат докрай да разберат това, което ги очаква, то със сигурност ще го почувстват - уверяват ни инициаторите на проекта в ЕГ "Яворов" и благодарят на екипите на основните училища, които оказват съдействие и подкрепа в това начинание.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right