В Силистра младежи разпъват насред центъра шатра на старта на "ДНИ НА ЕВРОПЕЙСКА МЛАДЕЖКА АКТИВНОСТ" от 24 до 27 март 2011г.

В Силистра младежи разпъват насред центъра шатра на старта на "ДНИ НА ЕВРОПЕЙСКА МЛАДЕЖКА АКТИВНОСТ" от 24 до 27 март 2011г.

Регион: Силистра Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 829
В Силистра младежи разпъват насред центъра шатра на старта на "ДНИ НА ЕВРОПЕЙСКА МЛАДЕЖКА АКТИВНОСТ" от 24 до 27 март 2011г.

"Дни на европейска младежка активност - Силистра, 2011г. " е инициатива на Младежкото обединение в БСП и на информационен център "ИЛИЯНА.ИНФО", ръководен от евродепутат Илияна Йотова, на която Силистра е домакин от 24-27 март, съобщиха от МО на БСП в крайдунавския град. В пъвия ден от четирите в програмата те ще разпънат шатра в центъра на града, за да разпространят информация за инициативата си, а и да попитат младите силистренци за...мечтите им. Чрез проявата се търси път за трайно доверие към младежката политика на Българската социалистическа партия, на националните и на европейските институции. Четири са основните цели с провеждането на 4 дейности в 4 последователни дни, за да завършат с изграждането на младежки консултативен съвет и с пресконференция, която ще е своеобразно официално закриване на "дните".

Да бъдат извлечени на иновативни и вдъхновяващи послания от страна на млади хора, взели участие в инициативата, е една от целите, заложени в проекта. За целта в центъра на Силистра временно ще бъде разпъната портативна шатра - студио за попълване на кратка анкета с млади хора, чийто резултати ще бъдат обобщени и представени. Ще бъдат разпространявани информационни материали на БСП и за Европейския парламент. На нарочна дискусионна среща на 27 март (неделя) от 10-13 часа в Зала 13 на Художествената галерия под надслов: "Аз и моята идея за Силистра и Европа" ще бъдат подложени на анализ младежки социални проблеми на местно ниво като образование, здравеопазване, заетост, кариерно развитие. Срещата ще протече в три панела: "Аз и Европа" с основен лектор Илияна Йотова, депутат от БСП в ЕП, за да представи новите перспективи за активна младежка политика и финансиране на младежки проекти чрез стартиращата програма "Младежта в движение"; "Аз и Силистра" с основен Антон Кутев, депутат от КБ в 41-то НС, който ще дискутира с младежите идеи за развитие на образованието, здравеопазването, подпомагането на заетостта на младите хора и насърчаването на дейностите в областта на културата и туризма; "Аз и младежката политика", в който панел Явор Гечев, като председател на МО в БСП ще представи реализираните дейности от Обединението в национален мащаб, както и неговата структура, основни цели и намерения.

На финала на четиридневния младежки маратон в Силистра ще бъде създаден Младежки консултативен съвет, в чийто състав ще влязат всички младежи, участвали в проекта. Четвъртата основна дейност на практика ще цели създаване на синхронизация на младежката политика в община Силистра с тази на територията на София и на Европейския парламент, в контекста на предстоящите местни и президентски избори. За целта на 27 март ще има среща на Илияна Йотова, заместник-председател на ГС на БСП - София и член на ЕП, с Антон Кутев, народен представител от 20-ти МИР-Силистра, с Явор Гечев, председател на МО в БСП, заедно представители на Общинската организация на БСП, на МО в БСП - Силистра, както и на общински организации на БСП от област Силистра.

На тази среща ще бъдат дискутирани теми, свързани с политиката на БСП в национален мащаб, политиката на Групата на прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент и новите леви проекти в политическото пространство. Ще бъдат анонсирани приетите идеи на младите хора от предходната дейност по настоящия проект. Ще бъдат представени на пресконференция пред медиите резултатите от анкетите и взетите решения по време на проекта.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right