Награди за самодейци от Сокол от фестивал в Червен бряг

Награди за самодейци от Сокол от фестивал в Червен бряг

Регион: Главиница Категория: Култура Публикувано: Прегледи: 324
Награди за самодейци от Сокол от фестивал в Червен бряг

На 29 юни 2024 г. самодейци от НЧ "Освобождение" с. Сокол, община Главиница, участваха в ХІ-ия НФФ "Пъстра шевица" в гр. Червен Бряг. Фестивалът е с конкурсен характер и с такса за участие в различни раздели за "Автентичен" и за "Обработен" фолклор.

Във фестивала се включиха над 40 самодейни колективи, дуети, квартети и индивидуални изпълнители от всички етнографски области на страната, но предвид далечното направление - най-малко от Добруджанския край, сред тях и самодейци от с. Коларово, също от община Главиница. Фестивала се проведе на закрито в зрителната зала на читалището в града домакин.

Награди за соколци на фестивала: • Плакет от НЧ "Н. Й. Вапцаров" за певческо и танцово участие; • Мини-плакет в сувенирна кутия - за представянето на автентичните носии; • Диплом - І-во място за "Певческо изкуство" за "Автентичен и обработен фолклор"; • Диплом - І-во място за "Танцово изкуство" в раздел "Автентичен фолклор"; • Диплом - І-во място за "Представяне на национални носии" в раздел "Автентичен фолклор".

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари