Задържаха 41-годишен германски гражданин за кражба на автомобил от възрастен мъж от Алфатар

Задържаха 41-годишен германски гражданин за кражба на автомобил от възрастен мъж от Алфатар

Регион: Алфатар Категория: Крими Публикувано: Прегледи: 442
Задържаха 41-годишен германски гражданин за кражба на автомобил от възрастен мъж от Алфатар

Под ръководството и надзора на Районна прокуратура - Силистра се води разследване за грабеж на лек автомобил. Към наказателна отговорност за отнемане на чужда движима вещ - лек автомобил, от владението на жител на град Алфатар с намерение противозаконно да я присвои след употреба на сила и заплашване, е привлечен мъж на 41 години - германски гражданин, пребиваващ в Република България. Срокът на задържането на Й.Р. е удължен до 72 часа с оглед довеждането му в съда за определяне на мярка за неотклонение. Прокурорът по случая ще настоява той да бъде задържан под стража.

Деянието е извършено рано сутринта на 2 юли 2024 година, на улица в град Алфатар. Обвиняемият подал знак за спиране към 81-годишен местен жител, който се придвижвал с автомобила си. Възрастният мъж обаче се уплашил и се насочил към намираща се наблизо къща. Там се опитал да се скрие от непознатия за него мъж. Той обаче го последвал, счупил стъклото на вратата и влязъл в къщата, където нанесъл удари на възрастния мъж, заплашвал го и с нож. След това отнел ключовете за автомобила и отпътувал в неизвестна посока.

Сигнал за случилото се е подаден веднага на ЕЕН 112. Незабавно по случая са започнати издирвателни действия за установяване на извършителя на деянието. Няколко часа по-късно в област Варна той е задържан. Установено е, че се касае за германски гражданин, с адресна регистрация в село в област Добрич, известен на органите на реда и осъждан за управление на МПС след употреба на наркотични вещества.

Работата по случая продължава и към момента под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Силистра. Предстои искането за задържане под стража на 41-годишния мъж да бъде внесено в съда.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари