Тайнството на турските обичаи и кухня представиха в Алфатар

Тайнството на турските обичаи и кухня представиха в Алфатар

Регион: Алфатар Категория: Култура Публикувано: Прегледи: 169
Тайнството на турските обичаи и кухня представиха в Алфатар

По случай Курбан Байрам в село Чуковец се проведе истински празник. Организатори на празника са Община Алфатар, кметство с. Чуковец, НЧ "Н.Й.Вапцаров-1947г." с. Чуковец.

По традиция празникът Курбан Байрам е няколко дни. Това е вторият най - голям празник за мюсюлманите. На него семействата се събират и се дава шанс на членовете им за опрощение, дори на греховете.

В село Чуковец с нетърпение очакваха празника, като приготовленията за него започнаха дни по-рано. Освен в домовете си, жителите се събраха заедно и в двора на кметството, за да танцуват и пеят заедно. Облечени в носии, характерни за техния етнос, участниците в празничния концерт представиха традиции, обичаи и бита на мюсюлманите.

Кметът на община Алфатар д-р Янка Господинова лично поздрави празнуващите, показвайки своето уважение към жителите и гостите на малкото населено място и техните традиции.

Празника уважиха Елис Талят - Мустафа - председател на ОбС Алфатар, инж. Сезгин Галиб - областен координатор на ПП ДПС, кметове и кметски наместници в община Алфатар.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари