Учители от Кайнарджа с обучения в Ирландия и Италия по „ERASMUS+“

Учители от Кайнарджа с обучения в Ирландия и Италия по „ERASMUS+“

Регион: Кайнарджа Категория: Образование Публикувано: Прегледи: 410
Учители от Кайнарджа с обучения в Ирландия и Италия по „ERASMUS+“

През учебната 2023-2024 г. екип от педагогически специалисти от Основно училище "Черноризец Храбър", с. Кайнарджа участва в обучителни курсове по програма "ERASMUS+", чиято обща цел е учене през целия живот.

Решаващи при кандидатстването по програмата бяха изградения STEM център в училището и участието му в НП "Иновации в действие" като неиновативно училище. Основно училище "Черноризец Храбър", с. Кайнарджа ще продължи своето участие по програма "ERASMUS+", като в дейностите по мобилност вече ще бъдат включени не само учители, но и ученици.

Тъй като учителите са изправени пред едни от най-големите предизвикателства в днешното образование, а именно да въведат иновации в преподаването и ученето, бе необходимо да преминат през обучителни курсове, за да се запознаят с ключови инструменти като ИКТ технологиите, които предлагат нова перспектива за преживяването в класната стая. Темите на проведените две обучения. Едното бе "ИКТ инструменти и приложения" в Дъблин, Ирландия (8-14 януари 2024 г.) - в него участваха педагогически специалисти по английски език, информационни технологии и компютърно моделиране и природни науки.

По време на периода на мобилност дейностите бяха описани като разнообразни и интересни. Учителите бяха запознати с уеб инструменти и приложения, които могат да бъдат използвани не само от учителите, но и от учениците при самостоятелната им подготовката за следващия ден. Един от тези инструменти е ChatGPT, който може да се използва за съставяне на шаблони на документи, подготовка на тестове, извличане на информация от текст и генериране на идеи.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари