На отворена среща в Силистра кандидат за евродепутат от "Възраждане" - Георги Джендов сподели, защо е оставил успешна кариера в Германия и се е прибрал

На отворена среща в Силистра кандидат за евродепутат от "Възраждане" - Георги Джендов сподели, защо е оставил успешна кариера в Германия и се е прибрал

Регион: Силистра Категория: Политика Публикувано: Прегледи: 508
На отворена среща в Силистра кандидат за евродепутат  от "Възраждане" - Георги Джендов  сподели, защо е оставил успешна кариера в Германия и се е прибрал

Множество въпроси от граждани бяха зададени на отворена среща с водача на листата на "Възраждане" за евродепутати Станислав Стоянов, Георги Джендов, който е пети в листа, както и водачът на "Възраждане" за област Силистра, за национален парламент - Маргарита Генчева.

Силистренци живо се интересуваха от приемането на България в еврозоната, предоставянето на оръжия за Украйна, доходите и нарастващата безработица в региона, липсата на перспективи пред младите хора, миграцията и много други.

Станислав Стоянов се спря подробно на приоритетите на "Възраждане" и основните задачи, които стоят пред бъдещите ни представители в Европейския парламент.

Той сподели, че чрез работата си бъдещите евродепутати от "Възраждане" ще променят схващането, че в Европарламента (ЕП) отиват хора само, за да вземат големи заплати и послушно да натискат копчето за гласуване.

"Нужни са активни личности с позиция за ЕС и България, които не само имат какво да кажат, но и не ги е страх да го кажат, защото за съжаление в момента държавата ни е безгласен изпълнител на нарежданията, идващи от Брюксел или от Вашингтон.", каза Станислав Стоянов пред събралите се в залата избиратели.

По думите му, освен войната в Украйна, пред ЕП стоят за решаване и други важни проблеми, като зелената сделка, проблемната и недомислена еврозона, икономическата рецесия, нелегалната емиграция и др.

Георги Джендов, който наскоро се завърна да живее в България, след като остави успешната си кариера в Германия, сподели личния си опит от престоя си там.

Той разказа от първо лице как дори най-голямата икономика от страните в Евросъюза - немската, също понася негативи от еврото и как голяма част от немците изпитват носталгия към националната си валута - германската марка.

image

"Животът на хората там е обхванат от посредници, което, въпреки, че се представя за "улеснение", на практика ги поставя в зависимост и контрол. Усещането за несвобода е повсеместно.", коментира Джендов.

Той сподели личните си мотиви да зареже добрата кариера и да се прибере, заедно със съпругата и децата си. В България се занимава със земеделие и въпреки, че му е много по-трудно, намира повече смисъл.

"Защото в нашето общество все още сме запазили ценностите и морала, които, трябва да направим всичко възможно да съхраним и предадем на нашите деца.", каза Джендов.

Кандидатът за народен представител и водач на листата за Силистра Маргарита Генчева обърна внимание на това колко е важно да се гласува.

"Трябва да направим всичко по силите си да убеждаваме нашите близки и познати да излязат и да гласуват, защото само така може да бъде преборен купения и контролирания вот, от който Силистра и областта страдат изключително много.

Социологическите агенции ни отреждат второ място, но то не е даденост. Напротив. Ние трябва да си го извоюваме и да го защитим, защото срещу нас е цялата контролирана от партиите на сглобката машина. Срещу нас са и партиите, които са създадени, за да заблудят избирателя, че са като "Възраждане", създадени с цел да подведат повече хора, да отнемат от гласоподавателите на "Възраждане", на които да предложат още от същото. На практика тези партии са отровни гъби двойници, които обслужват статуквото..

В тази неравна битка, ние разчитаме само на хората, на нашите избиратели и затова държим изключително много на личния контакт с тях. Вярваме, че има достатъчна критична маса от осъзнати хора, които виждат какво се случва, оценяват правилно и критично събитията и на 09.06. ще направят правилния избор. Ще ласуват за българско правителство, а не за евроатлантическо.", каза Генчева.

Кандидатите за народни представители и евродепутати обиколиха и централната част на града, като много хора се спряха да поговорят с тях.

"Възраждане" е с бюлетина №12

image

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари