Вчера бе деня на храбростта и празникът на Българската армия

Вчера бе деня на храбростта и празникът на Българската армия

Регион: България Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 376
Вчера бе деня на храбростта и празникът на Българската армия

Денят на храбростта и празникът на Българската армия отбелязваме на 6 май с тържествения водосвет на бойните знамена и знамената светини на Българската армия на пл. "Свети Александър Невски" в София.

Държавният глава ще приеме почетния строй на представителните части на Българската армия и ще поднесе венец пред паметника на Незнайния воин, след което ще се състои тържественият марш на представителните блокове на Въоръжените сили.

В 12.00 часа пред сградата на Администрацията на президента ще се състои тържествена смяна на почетния гвардейски караул, на която ще присъстват и ученически гвардейски отряди.

В 12.20 часа държавният глава ще приветства на "Дондуков" 2 младежи от ученическия гвардейски отряд и духовия оркестър при Професионалната техническа гимназия "Д-р Никола Василиади" - Габрово, както и ученическите гвардейски отряди при Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство "Пейо К. Яворов" - Гоце Делчев, Средно училище "Св. Св. Кирил и Методий" - Рудозем и Общински младежки дом - Русе. В Гербовата зала ще бъдат връчени клетвените обещания от капитаните на отрядите, както и плакети от директори на училищата. След това ученическите гвардейски отряди ще разгледат президентската библиотека.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари