Тутракан чества вековни любовни истории: Дългогодишни семейства споделят тайната на своите диамантени сватби

Тутракан чества вековни любовни истории: Дългогодишни семейства споделят тайната на своите диамантени сватби

Регион: Тутракан Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 505
Тутракан чества вековни любовни истории: Дългогодишни семейства споделят тайната на своите диамантени сватби

ЖИВОТЪТ Е ЛЮБОВ!

Под този надслов премина среща организирана от Община Тутракан и АК "Рибарска махала". В една от етнографските къщи на комплекса се събраха семейни двойки с над 60-годишен граждански брак. Те бяха представени от аниматора Анка Монева и с удоволствие разказаха интересни моменти от съвместния си живот.

Семейство Силвия и Константин Бъчварови са с най-дълъг граждански брак - 67 години. На срещата бяха също Марийка и Тодор Арабаджиеви - 64-годишен брак, Надежда и Милко Маринови, Дида и Ангел Ганеви - с 60-годишен брак, Иванка и Марин Балкански, Тодорка и Тодор Раеви - с 61-годишен брак, Николина и Михаил Георгиеви - с 62-годишен брак.

Статистическите данни сочат, че в гр. Тутракан има 19 двойки, които са сключили граждански брак преди 60 години и са поканени на срещата. Поради недобро здравословно състояние част от тях не можаха да присъстват.

Гост на срещата бе зам.-кметът Васил Дойнов, който поднесе поздравления от името на кмета на Община Тутракан д-р Димитър Стефанов и от свое име към дългогодишните семейни двойки.

"Продължавайте да пътувате заедно по пътя на живота, окрилени от любовта на вашите близки и приятели! Нека вечно да живеят във вас вярата, надеждата и любовта! Честити и благословени да сте!" са пожеланията в Поздравителния адрес, който г-н Дойнов връчи на диамантените семейства.

Поздравления поднесе и Евдокия Савова от ръководството на Градската пенсионерска организация, а със своите изпълнения настроението повдигнаха децата от група "Слънчо" от ДГ "Полет" и Групата за стари градски песни "Тутракански залез".

Присъстващите си обещаха нови срещи и в следващите години.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари