Кирил Петков категоричен: Връщаме папката с втория мандат празна

Кирил Петков категоричен: Връщаме папката с втория мандат празна

Регион: България Категория: Политика Публикувано: Прегледи: 175
Кирил Петков категоричен: Връщаме папката с втория мандат празна

Акад. Денков ще вземе папката от президента. Ще бъдем заедно с другите лидери. Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков в ефира на БТВ тази сутрин.

Той бе категроичен, че ще върнат папката на президента празна.

Това, което се видя вчера бе последният ни опит да си спазим уговорката беше отхвтлен от ГЕРБ. Отиваме и връщаме папката празна. В третия мандат няма смисъл. Само "Възраждане" да си направят пиар, посочи Петков.

"Въобще не се молим - единственото нещо, което се опитахме да направим, е да покажем какво означава да си спазиш думата и да направиш нещо с чувство за дълг. Направихме го и получихме поредната щуротия от 7 страници, измислени текстове от ГЕРБ", добави съпредседателят на ПП.

По думите му задължително е изборите да бъдат 2 в 1.

ГЕРБ и ДПС трябва да се явят заедно на изборите. Те си взимаха решенията заедно. Ние си взимахме решенията с "Демократична България", смята Петков.

Той определи Борисов като "втора ръка стратег - не е невероятен". "Това, което е невероятно, е, че не може да си представи свят, в който има Европейски съд, Европейска прокуратура, европейски служби. Него го е страх. Преди 9 месеца той направи лоша сделка за ГЕРБ. Не можа да удържи тази сделка. Аз разбрах, че неговата болка не е за министрите. Борисов го беше страх да види правосъдна реформа, каквато ние си я представяме. Смяна в службите ще направи хора в службите недоволни. Борисов го е страх от хората в службите, които знаят някакви неща за него. Не от нас", смята Петков.

Той коментира и думите на Асен Василев, че Мария Габриел е "красивото лице на мафията". "Това е образен изказ. Това, което ни разочарова в Габриел е, че тя не успя да устои на вътрешнопартийния натиск. Тя вкара нови имена, несъгласувани", каза още той.

Според Петков ГЕРБ и ДПС искат България да бъде същата, каквато е била по време на тяхното управление. "Това е светът, в който се чувстват комфортно", допълни той.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари