Конкурс за мартеници ще се проведе в Община Ситово

Конкурс за мартеници ще се проведе в Община Ситово

Регион: Ситово Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 316
Конкурс за мартеници ще се проведе в Община Ситово

В духа на традицията и креативността, Община Ситово стартира конкурс за изработка на мартеници, с наименование "По-здрави и весели да сме...". Поканени са участници от всички възрастови групи, разделени в четири категории - от най-малките, които посещават детска градина, до гимназистите.

Конкурсът предизвиква учащите в различни възрастови групи - от първи до четвърти клас, от пети до седми клас и от осми до дванадесети клас, да се включат в създаването на уникални мартеници, които да представят в срок до 26 февруари 2024 година в сградата на Общинска администрация Ситово.

Тези миниатюрни произведения на изкуството ще бъдат изложени на етажа на общинската администрация, където всички жители и гости на града ще могат да се насладят на тях. Очаква се те да предизвикат интерес и да разкажат истории, преплетени с бели червени конци и мъниста.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 1 март 2024 година, символично на Баба Марта, на официалния сайт и фейсбук страницата на Община Ситово. Наградите за участниците включват грамота за участие и книга, докато победителите ще се радват на грамота, образователни игри и подаръци от кмета на Община Силистра.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари