БСП изнася парламентарния контрол извън сградата на парламента?

БСП изнася парламентарния контрол извън сградата на парламента?

Регион: България Категория: Политика Публикувано: Прегледи: 913
БСП изнася парламентарния контрол извън сградата на парламента?

снимка: Николай Неков

Народните представители от ПГ на Коалиция за България Корнелия Нинова (Благоевград) и Антон Кутев (Силистра), заедно с младежкия лидер в БСП Явор Гече, вчера проведоха в Силистра среща с граждани, подобна в село Бабук и отделна беседа със земеделски производители. Имаше и брифинг с журналисти.

"БСП ще изнесе парламентарния контрол пред сградата на НС, ако ГЕРБ и "Атака" направят промени в Правилника му в частта за парламентарен контрол и така на практика го забранят", заяви вчера пред журналисти в Силистра. И така щяло да бъде на практика всеки петък до падане на правителството. "Когато съберем 15-20 000 души на площада пред НС ще докажем, че сме сериозна партия, а не политическо формирование", заяви в нейна подкрепа колегата й Антон Кутев.

В БСП били готови да предложат 290 лева за минимална работна заплата като промяна в Закона за бюджета, макар да знаели, че министър Симеон Дянков не е съгласен. За БСП продължавала да е проблем констатацията, че много голяма част от обществото все още не я разпознава като алтернатива на управлението, но до изборите имало много време това да стане.

"По отношение на подготовката на БСП за местните избори, единственото сигурно е, че Георги Кадиев ще е кандидат за кмет на София, а по места не изключваме формулата за подкрепа на независими кандидати, както и издигане на собствени вътрешно-партийни авторитети", каза също Нинова.

Тя твърди още, че по повод следващата финансова стъпка на управляващите - искането на външен заем от 14 млрда лева, предстои тежка и непочтена битка, тъй като ще се връща цяло едно поколение. Нинова обяви шефа на Комисията по досиетата Евтим Костадинов за ренегат на БСП, тъй като дал партията си на прокуратурата с обвинението, че съпартийците му са оклеветили вицепремиера Цветан Цветанов, обявен от тях за щатен служител на 7-мо управление на бившата ДС.

Явор Гечев, лидер на Младежкото обединение в БСП: "В събота подписахме споразумение за обединение на 8 500 членове на 20 младежки леви организации". Всички те са за общи действия срещу политиката на правителството. Вкл. срещу ксенофобията и посегателството над демокрацията у нас. Протестирали и срещу разрешението на управляващите да се разходят из София скинарски и други подобни на тях организации под звуците на така нар. "Луков марш" по името на емблематичен фашистки генерал от преди 9 септември 1944 г. Гечев имал и разчет какво може да се направи със 100 млн. лева, ако не са за подслушване и СРС-та: стигали за 100 нови детски градини; за три пъти повече (примерно 9 000) социални асистенти; за 20 000 инвитро-процедури на бездетни семейства; за 20%-но месечно увеличение на добавки за 22 000 деца с трайни увреждания; за покриване на 50 млн. задължения на общинските болници, както и за образование и култура (в момента за тях - общо заделени 96 млн. лв.) и др.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right