Иззети са 200 метра бракониерски мрежи от язовир "Антимово"

Иззети са 200 метра бракониерски мрежи от язовир "Антимово"

Регион: Тутракан Категория: Крими Публикувано: Прегледи: 1135
Иззети са 200 метра бракониерски мрежи от язовир "Антимово"

Инспектори на ИАРА Силистра са извършили проверки по река Дунав

Инспектори от сектор "Рибарство и контрол" на ИАРА Силистра са извършили проверки по река Дунав и вътрешни водоеми в региона в първите дни на Новата година. По подаден сигнал от любител риболовец, за бракониерски мрежи в язовир "Антимово", инспекторите на ИАРА Силистра са извършили проверка. При обхода на язовира е открита бракониерска мрежа - капрон с дължина 200 метра и размер на окото 60 мм. Мрежата е иззета и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

При проверка на река Дунав в района от р. км 382 до р. км 425 са открити 3 бр. метални винтери с по 2 броя крила в работно положение, както и една бракониерска мрежа - найлон, с дължина 50 метра и размер на окото 50 мм. Риболовните уреди са конфискувани и са на съхранение в складово помещение на сектор "Рибарство и контрол"-Силистра. Съставени са констативни протоколи срещу неизвестни извършители.

Инспекторите на ИАРА Силистра са проверили и 11 правоспособни рибари, извършващи стопански риболов, както и шест лица, извършващи любителски риболов. При тях не са констатирани нарушения.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right