В Дулово предстои празничен концерт на Анелия Радева под наслов "Песен ми е на сърце"

В Дулово предстои празничен концерт на Анелия Радева под наслов "Песен ми е на сърце"

Регион: Дулово Категория: Култура Публикувано: Прегледи: 386
В Дулово предстои празничен концерт на Анелия Радева под наслов "Песен ми е на сърце"

Месец май винаги е бил посветен на постиженията в различните сфери на просветата и културата. Тази година не прави изключение, но и дава нов смисъл на народното ни творчество. Това ще се случи на 12 май в залата на дуловското читалище от 18.00ч. Всички, които обичат народната музика и песни ще имат възможност да присъстват на концерта с авторски добруджански песни на Анелия Радева, който е под надслова "Песен ми е на сърце". В продължение на 30 години пазителката, ценителката и изпълнителка на български народни песни Анелия Радева е отстоявала дълбоките корени, постиженията на добруджанския песенен фолклор и ги пресътворява в своите песни.

Анелия Радева в края на тази година ще отпразнува юбилейните си 50 години в рамките, на които се побира и 30 годишната й творческа дейност!

Това са щастливите поводи провокирали община Дулово и НЧ "Н.Й.Вапцаров-1895" гр. Дулово на 12 май 2023г, по повод майските празници на града, да организират голям концерт под надслова "ПЕСЕН МИ Е НА СЪРЦЕ", на който Анелия Радева заедно с дуетната си половинка Милен Радев ще представи официално втория си авторски албум.

Анелия Радева е родена на 26.12.1973г. в гр. Силистра. Талантът и забелязва първа нейната майка - добруджанската народна певица Петкана Колева. От малка я насърчава да се занимава с музика и я учи да изпълнява нейните народни песни. Средното си образование завършва в СОУ "Н.Й. Вапцаров" - гр. Силистра, в музикална паралелка със специален предмет народно пеене. След това продължава висшето си образование в ШУ "Епископ Константин Преславски" - Шумен, със специалност "Педагогика на обучението по музика" и специален предмет "Народно пеене". От 1997г. до ден днешен е учител по музика в ОУ "Хр. Смирненски" в град Дулово, където живее и е омъжена за дуетната си половинка Милен Радев. От 2018г. работи с композитора и аранжьор Живко Желев и поетесата Красимира Христова.

Добрата им екипна работа създава 23 авторски песни на фолклорна основа. През 2019г. сбъдва мечтата си да издаде първия си авторски албум "Сбъдване" - по музика и аранжимент на Живко Желев и текстове на Красимира Христова, а през 2021г. издава следващия албум със заглавие "Песен ми е на сърце". Всички песни са изсвирени от оркестър "Бисери" и приятели гр. Добрич с рък. Живко Желев. Изключително разнообразни са като тематика и размери. Във всяка от тях има специална, житейска история, послание, с много стойностни текстове и аранжименти. Желанието на целия творчески екип е да даде на хората на хората възможност да намерят своята идентичност, слушайки музика, която звучи съвременно, стъпвайки на традицията.

Песни, в които се преплитат съвременното и автентичното звучене. Това ги прави близки до слушателя, до хората.

Специалните си поздрави към Анелия Радева на сцената ще поднесе и световно известната народна певица Калинка Вълчева.

image

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
FOODMARK Delivery Sticky