Дулово кани на Карнавал "Златното магаре"

Дулово кани на Карнавал "Златното магаре"

Регион: Дулово Категория: Култура Публикувано: Прегледи: 705
Дулово кани на Карнавал "Златното магаре"

Р Е Г Л А М Е Н Т

на Дуловски карнавал "Златното магаре"

Карнавалът "Златното магаре" е посветен на Деня на град Дулово - 14 май и е част от ежегодните Майски културни тържества. Организатор на карнавала е община Дулово. Карнавалът е на 14.05.2023г. от 14 ч. на площад "Единство". С него се цели утвърждаване, съхраняване и популяризиране на емблематичната за гр. Дулово културна проява. Участниците могат да бъдат от всички възрасти без ограничения на числеността. Формите за изява са колективна и индивидуална, като за индивидуална форма се счита участие от един до трима. Редът на изява е по преценка на организаторите. Участието може да е само дефилиране или и с изпълнение пред сцена, което да е в рамките до 3 минути.

Карнавалът има конкурсен характер. Елементи, според които се оценява участието: ефектно и атрактивно дефилиране; хумористично представяне на актуални моменти от ежедневието; политическа сатира; артистичност на изпълнението; ефектност и оригиналност на костюми и маски. Всички участници - индивидуални и колективни, ще получат грамоти за участие и награди.

Журито на карнавала определя следните награди: за колективно участие

• 1 х I място - 250 лв., златен медал и грамота

• 2 х II място - 200 лв., сребърен медал и грамота

• 2 х III място - 150 лв., бронзов медал и грамота

• 3 поощрителни - 100 лв.

За индивидуално участие: • 1 х I място - 100 лв., златен медал и грамота; • 2 х II място - 80 лв., сребърен медал и грамота; • 2 х III място - 60 лв., бронзов медал и грамота

• 3 поощрителни - 40 лв. За най- малък участник - 50 лв.

За най- възрастен участник - 50 лв. Голямата награда "Златното магаре" - 400 лв. Журито си запазва правото за поощрителни предметни и парични награди.

Всички разходи са за сметка на участниците. Заявките за участие в карнавала да съдържат следната информация: кратко описание на изявата; брой изяви, брой участници, ръководител, телефон за връзка. Заявките да се изпращат в срок до 05.05.2023г. на адрес или e-mail.

Адрес: 7 650 гр. Дулово , ул. "В. Левски" №18, Отдел "Култура и МД", e-mail: dulovo_kultura@abv.bg. Справки на телефон: 0887530221, 0892 214 773.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
FOODMARK Delivery Sticky