Вечеря ифтар в град Дулово даде Ахмет Саръкурт, кмет на община Чорлу от Турция

Вечеря ифтар в град Дулово даде Ахмет Саръкурт, кмет на община Чорлу от Турция

Регион: Дулово Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 885
Вечеря ифтар в град Дулово даде Ахмет Саръкурт, кмет на община Чорлу от Турция

От Фейсбук профила на инж. Невхис Мустафа - председател на Общински съвет - Дулово, научаваме, че вчера от името на община Чорлу, която се намира в Република Турция, е дадена в град Дулово вечеря ифтар (бел.-това е яденето, което се сервира в края на деня по време на Рамадан).

Провежда се след залез слънце всеки ден от големия суров пост на Свещения месец Рамадан - период на въздържание от 30 дни, в който практикуващите ислямската религия не се хранят и хидратират от изгрев до залез слънце.

Ислямските учения изискват мюсюлманските вярващи да преминат през дълбок духовен цикъл в продължение на 30 дни от началото на Великия пост, различен от ежедневните правила на годината.

Четирите седмици прекарват в тишина и молитва за телесно и духовно съживление. Според религиозната традиция и повеленията, през нощта се спазват постенето и петте ежедневни молитви у дома или в джамията, наречени ифтар, които мюсюлманите споделят с приятели, роднини, познати или поклонници у дома, в двора, на пикник или на обществени площади, където ястията се превръщат в истински градски празници.

Публикуваме цялата публикация без редактораска намеса:

"От името на областната структура на ДПС Силистра, общинската организация на ДПС Дулово и Райнно Мюфтийство Силистра, благодарим за предоставената възможност да се докоснем до благата, до добрите думи и добрите пожелания, които вярващ човек може да даде на друг вярващ човек. Сърдечни благодарности на кмета на община Чорлу - Ахмет Саръкурт.

Благодарим Ви, че присъствате.

image

Да ни е честит Свещеният месец Рамазан - месецът на милосърдието, покаянието и смирението, но и месецът на сплотеността и обединението.

На ифтар-вечерята присъстваха зам.-кметът на община Чорлу и координатора на ДПС за Тракийска област Република Турция - Güner Çetin , г-н Кемалетин Авджъ - бивш кмет на община Чорлу, който е родом от село Грънчарово, община Дулово.

Г-н Нехат Кантаров-общински председател на ДПС Тутракан, г-жа Елис Талят - кандидат за народен представител от ДПС, г-н Бирол Мехмед-общински председател на ДПС Силистра, кметове и съветници от областта и общината.

В качеството на домакини бяха доц.д-р Джевдет Чакъров- водач на листата на ДПС Силистра, адв. Гюнер Ахмед -кандидат народен представител , инж. Сезгин Галиб-областен председател на ДПС Силистра, г-н Мюддесир Мехмед -районен мюфтия на област Силистра, г-н Тансер Бейти -общински председател на ДПС Дулово."

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
FOODMARK Delivery Sticky