СБЛЪСЪК С РЕАЛНОСТТА: КАКВО НИ СПОДЕЛИХА ХОРАТА?

СБЛЪСЪК С РЕАЛНОСТТА: КАКВО НИ СПОДЕЛИХА ХОРАТА?

Регион: Силистра Категория: Политика Публикувано: Прегледи: 1413
СБЛЪСЪК С РЕАЛНОСТТА: КАКВО НИ СПОДЕЛИХА ХОРАТА?

Коалиция ГЕРБ-СДС в 20 МИР Силистра стартира предизборни срещи в малките и големите населени места в областта. Изключително тежки са последствията от управлението на четворната коалиция. Това е обратната връзка, която получаваме от хората.

Кризите се задълбочават основно при работещите. Личната инфлация на хората е в пъти по-висока от официалната, която виждаме и чуваме по телевизиите. Хората живеят в лишения.

През последната година проблемите в секторите с най-висок дял от поминъка на добруджанци, земеделието и животновъдството, са толкова сериозни, че част от развиващите тази дейност се налага да освобождават хора, да намалят обема на работа и за съжаление, дори да фалират. Внушенията за злоупотреби по времето на ГЕРБ, които са довели посочените отрасли до това състояние, са меко казано цинични и целят да уязвят политическата формация ГЕРБ-СДС, а истинските виновници да се скрият от отговорност.

image

Реалните виновници за спрените програми, високите цени на консумативите и услугите, липсата на адекватна търговска политика и държавна подкрепа към работещите в секторите през последната година са управлявалите държавата през това време. Това е реалната картина, с която се сблъскват всички. И тя е такава благодарение на тях. Онези, които отричат успешната политика и високите резултати по време на управлението на ГЕРБ. И според тях ГЕРБ са виновни за собствените им провали.

Помните ли атаките с опорките на тема "шуробаджанащина". Знаете ли какво се случи по време на управлението на правителството на Кирил Петков? Назначенията на роднини и приятели във всяко държавно учреждение, предприятие, служба или институция, които оглавяваха партиите на промяната, надминаха и най-смелите ни очаквания. Болници, областна администрация, областните дирекции, ВиК дружествата и т.н. Случаите са десетки и са фрапиращи. Къде е почтеността в това?

image

Знаем, че и ние от партия ГЕРБ не бяхме безгрешни по време на нашето управление.

На срещите с хората съвсем резонно получаваме и сериозни критики и напълно обосновани обвинения. Затова правим тези срещи. Само от хората може да разберем какво трябва да се направи и какво не правим правилно. Не търсим оправдание. Имаме само достойнството да поискаме извинение за пропуските и грешките си, и воля да ги признаем и поправим.

Имаме и предизборна програма, в която сме посочили какво и как ще направим.

Опонентите ни залагат основно на борбата с нас. Търсят конфликт, конфронтация и използват компромати и опорки, които вече са омръзнали на повечето от трезвомислещите хора.

Като цяло подмамват хората с това, че ще се справят по-добре от ГЕРБ. Но видимо и осезаемо не е така.

Явен пример е проблемът с дървата за огрев. В момента цената им е със 100% по висока от миналата година. При все че са скъпи, те липсват на пазара. Осезаем недостиг на дърва за огрев отчитат нашите сътрудници на терен. Получаваме и сигнали, че за да закарат дърва на някой, отговорните лица искат той и семейството му да гласуват "правилно". Не беше ли Корнелия Нинова тази, която обещаваше дървата за огрев да са евтини и да ги има?

Вместо това се създаде невиждана криза, която се използва и като инструмент в избориния процес.

Заради кризата, набезите на нелегални дървосекачи в региона са се увеличили осезаемо, въпреки денонощните усилия на органите на реда и служителите на горските стопанства.

Същото е и с битовата престъпност.

Имаме редица оплаквания свързани с болничната помощ. Основно, че вместо подобрение, в сферата нещата са станали по-лоши. Цените на лекарствата също растат.

Друг основен проблем, отчетен по време на нашата обиколка е, че в областта масово се преминава към сивата икономика, поради невъзможност предприемачите да си покриват реалните разходи. От това губи държавата. Губим всички ние.

На фона на всичко това, оправданията на нашите опоненти вървят ръка за ръка с обещания и евтин популизъм, свързан основно с отчет на свършената от тях работа.

Като увеличението на пенсиите и заплатите например. Основна опорка, която нашите опоненти използват в предизборната си агитация и с която се сблъскваме на терен. Простата математика показва друго обаче. Увеличението на пенсиите и заплатите не покрива увеличението на цените на основните продукти от средна необходимост. Покупателната способност вместо да става по-висока, става по-ниска за по-голямата част от пенсионерите. А дефицитите в бюджета растат. Разликата между приходната и разходната част става все по-голяма и възможността в един момент да останем без пари в държавната хазна, вече чука на вратата.

Липсата на средства в бюджета, носи огромни рискове за всички видове плащания.

image

Каква би била ползата от безплатните детски градини, ако утре трябва да ги затворим, поради липса на средства за отоплението им или за издръжка на персонал?

А хазната е празна.

И това не го казваме само ние от ГЕРБ. Казват го и от служебното правителство, назначено от политическия ни опонент Румен Радев.

На него вярвате ли още?

Предстоят избори, предстои и една изключително тежка зима. Мерките заложени от коалиция ГЕРБ-СДС са реална възможност за излизане от кризите и са достъпни за всеки от вас на електронната ни страница www.gerb.bg.

Ние не можем и няма да ви обещаем, че ще бъде лесно. Обещаваме само, че ако ни гласувате доверие, ще направим всичко по силите си, за да преборим създалите се кризи. Заедно с вас, жителите на област Силистра.

Защото заедно сме по-силни от хаоса.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
FOODMARK Delivery Sticky