Община Ситово приключи успешно поредния си проект

Община Ситово приключи успешно поредния си проект

Регион: Силистра Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 814
Община Ситово приключи успешно поредния си проект

Община Ситово приключи успешно поредния си проект с наименование "Изграждане на площадка за пикник и два броя екопътеки до защитена местност с диворастящи божури" в околностите на село Добротица". Стойността на договора сключен между ДФ "Земеделие", "МИГ Главиница-Ситово Крайдунавска Добруджа" и Община Ситово за отпускане на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони, съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони е 19 558,00 лв. без ДДС.

image

Лицата пряко ангажирани с изпълнението на проекта, а именно кметът на общината Сезгин Алиибрям и ръководителят на проекта Женя Георгиева, успяха в много кратък срок да изпълнят заложените в него дейности, тъй като договора за предоставяне на финансовата помощ е сключен през ноември 2021 г., а крайния му срок за изпълнение е до 30.06.2023 г. Доброто ръководене и организация на проекта, както и екипната работа на служителите в Общинска администрация Ситово и кмета на с. Добротица - Искра Георгиева, допринесоха още в края на лятото местните жители на с. Добротица и околията да се насладят на прекрасно място за отдих и отмора.

image

Площадката за пикник е обособена на площ от 450 кв.м, като на нея са изградени гравитачна чешма с барбекю, 5 дървени маси с пейки монтирани върху терена с облицовка от камък. Наоколо има поставени и много кошчета за отпадъци, както и указателни табели за двете на брой екопътеки свързващи площадката за пикник. На самите екопътеки има находища на червен диворастящ божур в местност "Горната кория" на село Добротица.

image

Целта на проекта е популяризиране и опазване на местната флора и фауна и осигуряване на условия за краткотраен отдих и развитие на туризма в региона, както и достъпна среда за хора с увреждания.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
FOODMARK Delivery Sticky