Предстои Национален пленер „Човек и природа” – Ветрен 2022

Предстои Национален пленер „Човек и природа” – Ветрен 2022

Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 120
Предстои Национален пленер „Човек и природа” – Ветрен 2022

Община Силистра и Дружеството на художниците към Съюза на българските художници за 26-ти пореден път организират Национален пленер "Човек и природа" - Ветрен - 2022. Събитието ще се проведе от 22 до 28 август 2022 г. на брега на река Дунав в село Ветрен, по инициатива на Константин Дончев - председател на Дружеството на художниците в Силистра към Съюза на българските художници.

През тази година участие в него ще вземат 10 творци в сферата на живописта, скулптурата и графиката, както от Силистра, така и от други градове. Всички те са изявени автори с доказани творчески достижения на регионално, национално и международно ниво, както и с десетки участия в изложби на различна тематика.

image

Те ще създават своите художествени произведения, вдъхновени от неповторимата природа на красивите дунавски изгреви и залези в село Ветрен.

Творбите от пленера ще бъдат експонирани в специална изложба, чието откриване ще бъде на 29 август 2022 г. в Художествена галерия - Силистра.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right