В ход е новият програмен период – в действие влизат програми, подходящи за производители от Добруджа

В ход е новият програмен период – в действие влизат програми, подходящи за производители от Добруджа

Регион: Силистра Категория: Бизнес Публикувано: Прегледи: 1591
В ход е новият програмен период – в действие влизат програми, подходящи за производители от Добруджа

Снимка от събитие на компанията в град Търговище

В периода 2021-2027 година, а и няколко години след това все по-често ще се говори за възможностите за преуспяване в актуалния Програмен период в рамките на ЕС. В същото време и чрез Националния план за възстановяване и устойчивост, предвиден да подпомогне икономическата и социалната сфери в условия на кризисни проблеми. Сред възможностите те да бъдат достъпни до евентуалните ползватели в Силистра е открито представителство на "Еко Глоуб", която е динамично развиваща се компания с предмет на дейност "Консултиране, подготовка, изпълнение и отчитане на европейски проекти.

Офисът на дружеството, в който постоянно има сътрудник, се намира в град Силистра, ул. "Добруджа" №18 (тел. за връзка 0897874175, www.ecoglobe-bg.com). Компанията, която има офиси още в София, Видин, Шумен, Търговище и Петрич, е вписана в публичния регистър на Агенция за устойчиво енергийно развитие на Република България. Нейните експерти могат да подготвят обследване за енергийна ефективност за сертифициране на сгради, включително за предприятия, промишлени системи и системи за външно изкуствено осветление.

Веруюто на "Еко Глоуб" ООД е: "Имаме опит и сме добри специалисти; прозрачни сме в действията си; консултациите ни са БЕЗПЛАТНИ при подготовката на документи за проекти за субсидии по програми в ЕС и други източници на финансиране; поддържаме компетентна обратна връзка с партньорите и клиентите си".

В края на м. юли до края на м. август ще бъде отворена програма "Технологична модернизация в МСП" към новата оперативна програма към общоевропейската Програма "Конкурентоспособност и иновации в предприятията", в която е предвидено закупуване на машини и оборудване с 50% безвъзмездна помощ. Става дума за възможност за обновление на фирми с поне 36-месечна история и дейност. Консултантите от "Еко Глоуб" изготвят проектите без предварителен финансов ангажимент, какъвто се предвижда едва след спечелване на проекта.

След тази програма предстои отваряне и на програма за финансиране на фотоволтаици, също с безвъзмездна помощ на 50%. За земеделци е подходяща и програма за преработка на плодове и зеленчуци, ставаща действаща от 17 август т.г. с финансиране до 300 хил. евро, включително и за фотоволтаици.

Производители от област Силистра могат да се възползват по конкретни приоритети в сфери, като "Производство на хранителни продукти; производство на облекло; производство на дървен материал и изделия от дървен материал и корк (без мебели); производство на изделия от слама и материали за плетене; производство на машини и оборудване със специално предназначение; производство на електрически произведения; архитектурни и инженерни дейности, технически изпитвания и анализи".

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
FOODMARK Delivery Sticky