Най-прекрасната работа е тази, която ти дава възможността да изявиш потенциала си навън

Най-прекрасната работа е тази, която ти дава възможността да изявиш потенциала си навън

Регион: България Категория: Бизнес Публикувано: Прегледи: 3593
Най-прекрасната работа е тази, която ти дава възможността да изявиш потенциала си навън

Когато мечтите се съчетаят с последователен труд и усилия, човек се чувства удовлетворен - споделя Невин Абил от Силистра, която е дистанционен участник в седмото издание на програмата за хора с различни възможности Open Mind на Теленор България

Известната максима, че с труд и упоритост човек може да постигне всичко, е особено вярна за Невин Абил от Силистра. 35-годишната жена мечтае от дете да превърне в своя професионална съдба афинитета си към технологиите и компютрите. Шанс за професионално развитие и общуване с хора в сферата, която ѝ е интересна - технологиите, Невин получава благодарение на програмата Open Mind на Теленор, която дава възможности на хора с различни възможности да работят по реални бизнес проекти на компанията. А сега за първи път трима от тях могат да участват дистанционно, от комфорта на дома си, от всички краища на страната.

От 9-годишна Невин посещава Дневен център за хора с увреждания, но тъй като там повечето деца са с ментални увреждания, цялото ѝ образование преминава в самостоятелна подготовка. Набляга на географията и биологията и мечтае да се реализира с професия, която най-добре съчетава компютрите и технологиите със свободата да можеш да работиш това, което харесваш, от всяко кътче на света.

От 1 ноември м.г. Невин е част от програмата Open Mind и заема позицията координатор "Обучение и развитие". "Имах прекрасен първи работен ден", казва тя. "Не очаквах толкова топло посрещане. Запознаха ме с момичетата от моя отдел, толкова усмихнати и сърдечни! Обръщаха ми много голямо внимание и не ме караха да се чувствам по никакъв начин ощетена от това, че не съм при тях, че работя изцяло дистанционно или че съм по-различна от тях."

Признава си, че първоначално има опасения, че няма достатъчно добро знание в момента какво трябва да прави, откъде да започне. Но колегите вървят с нея стъпка по стъпка и всеки ден тя се чувства все по-уверена, че след време предизвикателствата днес ще бъдат за нея рутина. А това, че колегите ѝ имат високо очакване от нея, я мотивира да дава най-доброто от себе си и дори отгоре на очакванията.

"Колегите проявяват толкова отвореност, все едно сме част от едно семейство. Не ни делят от другите, имат високи очаквания от нас. Не усещаме никакво снизхождение, а напротив - че сме ценни, и това е много важно за хора, които са по-различни."

Всеки ден Невин записва участници в различните обучителни програми на Теленор, комуникира с тях, подготвя текстове за покани и предстоящи събития. Сред качествата, които са ѝ най-полезни сега в работата, освен нейната упоритост и решимост да не се отказва при трудности, е нейното умение да приема хората такива, каквито са, защото в работната среда човек може да се срещне с различни характери.

"Всяко начало е трудно", казва Неви, която иска да докаже и на колегите, и на себе си, че ще се справи. "В тази компания работят много умни, способни хора и човек започва да се сравнява с тях, но те по никакъв начин не ни дават основание да се чувстваме по-малко от тях, защото знаят, че ние все още се учим. Това е един от най-важните фактори човек да иска да остане в компанията."

За Невин, която се занимава от доста време с дейности от вкъщи и не е имала възможността да изяви потенциала си навън, програмата Open Mind е мястото, което ще ѝ даде възможността да компенсира всичките такива моменти. "Още при първото интервю споделих, че не искам само аз да вземам от компанията - като знания и опит, а искам и аз да дам", казва Невин. "Винаги съм искала да помагам, да бъда ръката, която подава на някого, който в момента има нужда от нещо. Искам да дам колкото може повече от себе си, да бъда човек, на когото могат да разчитат." Защото, когато мечтите се съчетаят с последователен труд и усилия, човек се чувства удовлетворен.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари