Огнян Маладжиков: „Юридическата професия е широкообхватна по своята приложимост”

Огнян Маладжиков: „Юридическата професия е широкообхватна по своята приложимост”

Регион: Тутракан Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 489
Огнян Маладжиков: „Юридическата професия е широкообхватна по своята приложимост”

"Целта на инициативата на деня на отворените врати в съда в Тутракан е да запознаем гражданите на Тутракан и в частност учениците от 12 клас с функциите на съдебната власт, като конкретната тема е разделението на властите по линия на българската конституция, както и независимостта на съдебната власт. Като по този начин ние обогатявам правната култура на подрастващите и на обществото като цяло". Това каза в интервю за Общинско радио-Силистра съдия Огнян Маладжиков от районния съд в Тутракан. Според него в съда в Тутракан преобладават гражданските дела семейноправни спорове. Малдаджиев е на мнение, че пандемията се отразява върху работата на съда.

"Мерките затрудняват и публичността на заседанията, организацията на работата на делата изиска дистанцията между делата да е на по голямо разстояние едно спрямо друго за да не се струпват много хора. По отношение на желаещите да запишат специалност право Маладжиков пожела на всеки , който има желание да запише тази специалност. Бъдещите юристи обаче според него трябва още в самото начало да имат предвид, че юридическата професия е широкообхватна по своята приложимост. Не е задължително тя да се свързва само с магистратските длъжности, с адвукатурата и в останалите области, в които се изисква юридическо образование.

"Ако съдията е независим от там нататък всички останали дейности са подчинени на този водещ принцип" споделя Маладжиков. Той споделя, че е много трудно още в началото да се говори , че човек може да навлезе в психиката на човека зад скамейката и че затова се изисква опит и познание", каза в заключение съдия Маладжиков.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right