Районен съд – Тутракан организира „Ден на отворените врати“

Районен съд – Тутракан организира „Ден на отворените врати“

Регион: Тутракан Категория: Култура Публикувано: Прегледи: 438
Районен съд – Тутракан организира „Ден на отворените врати“

На 14 октомври 2021 г. Районен съд - Тутракан организира "Ден на отворените врати", под надслов: "Открито за съдебната власт"

Каним граждани, ученици и журналисти да посетят Съдебната палата на 14.10.2021 г., от 10.00 до 16.00 часа.

ПРОГРАМА:

1. Всички посетители ще имат възможност да се запознаят с организацията на работа на съда, с работата и функциите на съдебните служби, и ще могат да присъстват в съдебна зала по време на провеждането на открито съдебно заседание.

2. От 14.15 часа ще бъде проведена среща с ученици от 12-ти клас на СУ "Христо Ботев" град Тутракан.

Пред учениците ще бъде представена лекция на тема: "Разделение на властите според Конституцията на Република България. Независимост на съдебната власт".

С инициативата Районен съд-Тутракан ще отбележи честването на 30 години от приемането на действащата Конституция на Република България.

Участниците ще получат Конституция на Република България и полезни информационни, и образователни материали за съдебната власт.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
FOODMARK Delivery Sticky