Празник на хората от златната възраст отбелязаха в Тутракан

Празник на хората от златната възраст отбелязаха в Тутракан

Регион: Тутракан Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 230
Празник на хората от златната възраст отбелязаха в Тутракан

Международният ден на възрастните хора отбелязваме днес - 1 октомври. Това бе добър повод в Дома за стари хора в гр.Тутракан атмосферата да е празнична.

Към днешна дата потребителите на Дома са общо 29, а капацитетът му е 40. Негов директор е Димитрина Барбучанова, а миналата година социалната институция отбеляза 20-годишен юбилей.

Днес възрастните хора бяха посетени от зам.-кмета Дарина Иванова, която сърдечно ги поздрави и им пожела много здраве и сили, за да е още по-интересно и разнообразно ежедневието им.

image

"Най-сърдечно ви поздравявам по случай Деня на възрастните хора - 1 октомври! Този ден е израз на признателността към хората от златната възраст, придобили достойнствата на човешката личност и мъдростта на богатия житейски опит. Искрено вярвам, че ценните уроци, които всички Вие сте давали и продължавате да давате на поколенията след Вас, ще служат и занапред като еталон за висок морал и житейски ценности! Желая Ви здраве, уважение, достоен живот и спокойни старини!" - се казва в Поздравителния адрес на кмета д-р Димитър Стефанов до потребителите на Дома, който връчи неговият заместник.

image

Подаръци за празника осигури за тях също Община Тутракан - две градински пейки-люлки и разходка до Крайдунавския парк с атракционното влакче, която ще бъде осъществена на 4 октомври при спазване на всички епидемиологични мерки.

С народна песен, своите колеги поздравиха двама от потребителите - Стефанка Савова и акордеонистът Минко Зарков.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right