Пътуваща фотографска изложба "Силистра в символи"

Пътуваща фотографска изложба "Силистра в символи"

Регион: Силистра Категория: Култура Публикувано: Прегледи: 341
Пътуваща фотографска изложба "Силистра в символи"

"Проектът "Силистра в символи" се роди от необходимостта да обединим силите на част от младите хора в Силистра, и да успеем да превърнем една добра идея в реалност" - казва Вяра Емилова, ръководител на проекта, като допълни, че основна цел на проекта, реализиран от групата Новите млади е да определи и популяризира символите на град Силистра, като приобщи младите хора и повиши тяхната чувствителност към културно-историческото наследство в региона.

image

В Художествената галерия, като един от символите на града, бе поставено началото на пътуващата изложба "Силистра в символи", реализирана чрез фотографски конкурс, в който участие взеха над 100 фотографии. Изложбата включва фотографии на крепостта "Меджиди табия", гербът на Силистра, паметника на "31-ви пехотен силистренски полк", река Дунав, Пеликаните, Римска гробница, Дунавския парк, Художествената галерия, Кайсията, житен клас и пластика на "Глухарчето" в Дунавската градина.

Присъстващите над 150 души оцениха, като изключително новаторско представянето на изложбата чрез живи пана и театралния пърформанс "Омагьосаният свят на символите" сътворен по идея на младежите от учебния театър "Питър Пан" към професионална гимназия "Атанас Буров". Въпреки, че това бе заключителната част по проекта той ще продължи своя живот с пътуващата фотографска изложба, която ще остане месец в Художествената галерия в града, а след това има покани за гостувания до средата на 2012 година. Като графика ще бъде публикуван в сайта на групата novite.net.

image

Изцяло доброволческия проект се реализира по конкурсна сесия "Младите за Силистра - 2011", към община Силистра от неформална група Новите млади и над 20 доброволци по проекта. Очакваме към групата да се присъединят още младежи, защото ние сме отворени към добрите идеи, таланта и творчеството." каза Вяра Емилова и допълни, че се надява конкурсната сесия "Младите за Силистра" да бъде продължена и през следващата година, за да имат възможност повече млади хора да кандидатстват". Водеш на промо-субитието бе актьорът Христо Христов, всички участници и доброволци получиха почетни грамоти и награди за участието си в проекта.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари