Зрелостник от ПМГ „Св. Климент Охридски“ с отлична оценка от 46-та национална олимпиада по биология и здравно образование

Зрелостник от ПМГ „Св. Климент Охридски“ с отлична оценка от 46-та национална олимпиада по биология и здравно образование

Регион: Силистра Категория: Образование Публикувано: Прегледи: 3463
Зрелостник  от ПМГ „Св. Климент Охридски“ с отлична оценка от 46-та национална олимпиада по биология и здравно образование

Ученикът от 12 клас Петър Пламенов Петров получи оценка Отличен 5,50 в проведената на 06.06.2021 г. Национална олимпиада по биология и здравно образование. Това му дава право да използва оценката в редица висши учебни заведения в България, като положен кандидатстудентски изпит. Преди провеждане на националния кръг, станаха известни и отличните оценки от предварителните изпити по биология и химия в МУ-Варна, с които той ще бъде приет за студент.

Отличните резултати по всички предмети през годините, както и многобройните му призови места от олимпиади и състезания по математика, информатика, информационни технологии, биология и химия, са основание Петър Петров да бъде Първенец на Випуск 2021 г. в ПМГ - Силистра.

На ДЗИ по математика възпитаникът на Гимназията е с оценка Отличен 6.

Една от най-престижните му изяви е участието в състезанието Microsoft Office Specialist World Championship в Ню Йорк през 2019 година, където заема VI място в света.

През годините Петър Петров получава много награди като признание за труда и високите постижения - четирикратен носител на стипендия "Дачка Савова"; стипендия "Доктор Венцислав Стоев" за 2020 г; стипендия като Първенец на Випуск 2021 г. от г-н Явор Георгиев и първи носител на стипендия "Доктор Петко Енчев".

Пожелаваме на Петър Петров щастливи и успешни студентски години в МУ- Варна!

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right