Галина Райчева: Моята кампания е с фокус върху развитието на бизнеса в региона

Галина Райчева: Моята кампания е с фокус върху развитието на бизнеса в региона

Регион: Силистра Категория: Политика Публикувано: Прегледи: 3592
Галина Райчева:  Моята кампания е с фокус върху развитието на бизнеса в региона

В зала "Дунав" на комплекс "Дръстър" в Силистра бе проведена встъпителна предизборна среща на кандидатите за народни представители от Коалиция "Изправи се! Мутри вън!" с водач на листата в 20-и МИР Силистра Галина Райчева. Специален гост на събитието бе адвокат Мая Манолова.

В своето встъпление г-жа Райчева заяви: "Благодарение на г-жа Манолова, на опозиционните партии, влезли в 45-ото НС, и на усилията на хилядите протестиращи, през последните месеци в нашето общество бе направена крачка напред. Включително изборите да бъдат по-честни и справедливи за българите у нас и за нашите сънародници по целия свят, за да упражнят свободно своя вот.

Завършила съм образование с бизнес насоченост в Обединеното кралство и съм от семейство, което от години прави бизнес в родния ми град Силистра. Затова моята кампания ще бъде с фокус върху развитието на бизнеса в региона, където има необходимост от създаване на микро предприятия и от различен подход за развитие на земеделието в по-широк формат - не само в производство на зърно, но и в прилагане на иновации; отглеждане на култури, щадящи природата; възстановяване на традиции в сферата на зеленчукопроизводство, овощарството и животновъдството. Не на последно място е акцентът върху туризма, включително историко-културен, религиозно-поклоннически, ловен и др., защото в областта има достатъчно подходящи обекти, към които да бъде проявен интерес.

Приоритет за мен е привличане на инвеститори в светлината на т.нар. зелена сделка, както е в страните от ЕС, за да работим по направления, като "зелена енергия", IT-технологии, иновативни форми на бизнес и пр. Свързаността ни със съседна Румъния също е приоритет, като за целта имаме нужда от голям инфраструктурен проект, който да раздвижи икономиката на града и областта - сред акцентите е по-скорошното изграждане на мост над р. Дунав в ареала "Силистра - Кълъраш".

image

Като майка на две момчета в детска възраст имам пристрастие и към създаване на подходящи условия за живот на младите семейства, за да останат да живеят и да работят в земята на своите предци. Предизвикателство е да обещаем и да работим за безплатни детски градини и детска кухня, за достатъчно места за безопасни занимания и игри на открито, както и за спортно-развлекателни площадки в Дунавския парк, в кварталите на града и във всички населени места".

Намеренията на Коалицията пред аудиторията представи Мая Манолова, която от една година насам бе за пореден път гост на Силистра: "Очакванията на хората са след изборите на 11 юли трите нови за българския политически живот субекти да формират стабилно правителство, за да застане то до народа и да проведе дългоочакваните реформи - в икономическия живот, в социалната сфера - пенсии, мерки за преодоляване на демографските проблеми, в образованието и здравеопазването, в съдебната система (на две писти - бърза и бавна) и др. На сайта www.izpravise.bg в разширен вариант е публикувана предизборната ни програма, а в кратък вид тя е обособена в 8 приоритета във вид на последователни стъпки, тъй като №8 е номерът на Коалицията в интегралната бюлетина.

Изнесената от служебното правителство информация потвърждава предварителните ни впечатления за състоянието на държавата, а в някои сфери окаяното им положение надминава със своя драматизъм всички очаквания. И най-вече - всичко е било схема за източване на пари, не се работи в конкурентна среда, разпределението става в приятелския кръг на досега управляващите, изсмукан е финансовият и човешкият ресурс в страната.

image

При такава ситуация няма как да спрем критичното говорене, но хората искат от нас позитивни позиции по различните въпроси, за да знаят какво ще направи бъдещото правителство с наше участие, което изключваме да приеме подкрепа от ДПС. Предвиждаме ревизия на извършеното през последните години и това, което е постъпило по тези теми в офисите на "Изправи се! Мутри вън!", ще влезе за разглеждане в новия парламент. Трябва най-после да бъде понесена отговорност и да има заслужени наказания за всички, които доведоха страната до това положение".

В срещата участва и адвокат Иво Велчевски, който през последните няколко години винаги е работил в област Силистра по политически проекти и добре познава региона. В предишната предизборна кампания в рамките на Коалицията той неведнъж изрази пред обществеността на Силистренския регион своята представа за визията на Крайдунавска Добруджа. Потвърди я и този път с увереността, че Силистра е запазила своята сила, идваща от някогашния Истър, днес река Дунав, и трябва да се направи необходимото за нейното възобновяване, за да повярват хората и отново да работят за възхода на родния край.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right