Млад музикант създаде музиката за видео драматизацията "Изгубеното знаме"

Млад музикант създаде музиката за видео драматизацията "Изгубеното знаме"

Регион: Тутракан Категория: Култура Публикувано: Прегледи: 339
Млад музикант създаде музиката за видео драматизацията "Изгубеното знаме"

Навръх 2 юни 2021 г. в Тутракан е представянето на една уникална филмова проява "Изгубеното знаме" - инициатива на НЧ "Христо Ботев" в село Белица, в която участват 150 доброволци. Проектът е и със специално написана за нея музика, създадена от млад автор. Това е Георги Добрев, "едно младо момче, което е национално културно богатство на България", твърди Антония Камбурова, чието име вписваме в екипа на проекта.

За него във Фейсбук тя казва: "Познанството ни с Георги е от неговото участие в 5-ия сезон на ТВ формата 'България търси талант'. Той е носител на безброй престижни награди от национални и международни конкурси, участвал е в редица световни музикални проекти. Понастоящем е оркестрант в народен оркестър при АМТИИ - Пловдив, преподавател е по кавал и участва в белгийския проект "I Silenti", редом със световно известни музиканти, като Кларън Макфедън и Ча Лимбергер, а композитор на музиката в проекта е Фабрицио Касол. Щастлива съм, че работата по тази инициатива ни срещна и с други големи музиканти: Ганчо Гавазов - диригент и ръководител на Народен хор на НУФИ "Широка лъка"; Христо Коритаров - един от предходните ръководители на ансамбъл 'Българе', както и страхотните музиканти на Ку-Ку бенд. Благодаря сърдечно на композитора Валери Костов за помощта. Благодаря лично и на голямата българска млада певица Невена Цонева".

Преди това през деня пред паметника на Левски слово изнесе Десислава Маркова - уредник в Исторически музей Тутракан, а венци поднесоха община Тутракан, Общинският съвет, Историческият музей и местната организация на БСП (информация и снимка във Фейсбук от профила на Историческия музей). В навечерието на най-патриотичния ден в календара от Тутракан тръгна поредният поход "По стъпките на Таньо Стоянов", проведен за пръв път в края на 70-те години на миналия век (тази година само с участие на представители на организаторите).

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right