Онкоболна и ексдепутат разясниха в Силистра правата на пациентите

Онкоболна и ексдепутат разясниха в Силистра правата на пациентите

Регион: Силистра Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 1700
Онкоболна и ексдепутат разясниха в Силистра правата на пациентите

В СЪБОТА В Силистра по покана на Сдружение "Диабет" с председател Юлия Георгиева бе проведена среща с граждани, целяща да ги просвети по отношение на правата им на "пациенти" и "болни". В ролята на просветители влязоха Теодора Захариева ("Човек на годината за 2009 г."), председател на Център за защита на правата в здравеопазването и д-р Стойчо Кацаров, ексдепутат, а сега член на управата на сдружението. Според тях в сферата на здравеопазването в България има нормативен хаос от няколко месеца насам. "4 наредби издаде НЗОК, различни от законодателството, следователно те го отменят", заяви д-р Кацаров, който е бил и зам.-министър на здравеопазването в края на 90-те години.

"Държавата не ни разбира и не ни подкрепя в работата ни да разясняваме правата на гражданите", каза още той в беседата си. Силистра е от малкото градове, в които представители на инстутициите се отзовали на поканата: зам.-областният управител Тодора Цонева, зам.-кметът на Силистра Нели Стоилова, шефката на ПК по здравеопазване в ОбС-Силистра д-р Мария Димитрова, шефовете на Агенция по храните и РЗОК, както и др.

"Ако искаме да си потърсим правата, трябва да се жалваме и да правим подписки", е призивът от срещата. Така 200-годишната работа в кметството на Ню Йорк влязла в музей, за да стане ясно, че развитието на мегаполиса от малък град е станал, благодарение на...жалбите на гражданите му.

На снимката: Д-р Стойчо Кацаров, Теодора Захариева и Юлия Георгиева

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right