Абитуриент от ПМГ"Св.Климент Охридски" получи стипендия за отлични постижения в природните науки

Абитуриент от ПМГ"Св.Климент Охридски" получи стипендия за отлични постижения в природните науки

Регион: Силистра Категория: Образование Публикувано: Прегледи: 3276
Абитуриент от ПМГ"Св.Климент Охридски" получи стипендия за отлични постижения в природните науки

От Фейсбук профила на Боян Цветков - учител в ПМГ "Св. Климент Охридски" научаваме, че в гимназията за първи път е учредена стипендия за отлични постижения в природните науки. Получава я Петър Пламенов Петров - първенец на випуск 2021. Петър е 12в клас, Природоматематически профил, паралелка "Биология с интензивно изучаване на английски език". Отличникът се изявява в няколко сфери - информационни технологии, информатика, математика, биология и химия. През 2019г. е взел участие в едно от най - мащабните национални състезания на "Майкрософт", провело се в Ню Йорк. В него взимат участие над сто и шестдесет държави от различните континенти, до финалния кръг достигат най-добре представилите се участници в различните категории, а Петър се класира на почитното шесто място.

Получената стипендия, навръх 24 май - Ден на славянската книжовност, просвета и култура, е в памет на доктор Петко Енчев - уважаван лекар и политик и беше връчена от неговия син - проф. д-р Явор Енчев, завеждащ отделението по неврохирургия в УМБАЛ"Света Марина"- Варна. Проф.д-р Явор Енчев връчи наградата и от името на своята сестра проф.Елица Енчева и своя брат д-р Енчо Енчев.

Ученикът получи и награда за първенец на випуска. За поредна година тя беше осигурена от г-н Явор Георгиев и връчена от г-жа Анелия Невска-директор на ПМГ. Награди бяха осигурени и от проф. Иван Гаврилов и доктор Венцислав Стоев.

image

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right