Празничен рецитал по случай 24 май в читалището на село Добротица

Празничен рецитал по случай 24 май в читалището на село Добротица

Регион: Ситово Категория: Образование Публикувано: Прегледи: 887
Празничен рецитал по случай 24 май в читалището на село Добротица

Днес е най-светлият празник 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. За втора поредна година в село Добротица, община Ситово, го посрещат не по традиционния начин, като големия празник на селото (сбора), но с не по-малко вълнение и вдъхновение, информира председателят на Читалищното настоятелство на НЧ "Йордан Йовков-1899" - Галина Йорданова.

Културната институция, която е с над 120-годишна история, вярна на основната си мисия - да бъде будител и изразител на родолюбивото възпитание на подрастващите и на тяхната просвета, организира нестандартни и вдъхновяващи идеи за посрещане на празника.

На 21 май в Читалището бе представен рецитал посветен на светите братя Кирил и Методий и техните ученици. Присъстващите гледаха и филма "Свещената азбука - Заветът на Св. Св. Кирил и Методий", а на финала бяха наградени най-активния читател на библиотеката, както и на всички деца - участници в културните дейности на Читалището.

image
image

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right