Деца играят в театрални постановки срещу домашното насилие

Деца играят в театрални постановки срещу домашното насилие

Регион: Силистра Категория: Култура Публикувано: Прегледи: 350
Деца играят в театрални постановки срещу домашното насилие

Театрално представление под мотото "ЗАЕДНО СМЕ ПО-ДОБРИ!" ще се проведе на 10 ноември 2011 г. от 18 ч. в салона на Куклен театър - Силистра. В рамките на програмата ще имате възможност да се насладите на артистичните изпълнения на деца до четвърти клас от няколко училища в град Силистра. Инициативата се провежда в изпълнение на проект "Център за консултиране и превенция на домашно насилие", финансиран от Министерството на правосъдието на Република България и реализиран от Женско сдружение "Екатерина Каравелова" в сътрудничество с ОД на МВР - Силистра, прокуратурата, както и на силистренските училища: ОУ "Отец Паисий", ОУ "Св.св. Кирил и Методий", СОУ "Н.Й.Вапцаров" и СОУ "Ю.Гагарин".

В прогпрамата до 19,30 часа: в началото от името на организаторите Христина Георгиева, председател ЖС "Е. Каравелова", представя инициативата; следват три 20-минутни постановки: "Неда - грозното патенце на класа" с участието на ученици от СОУ "Н. Й. Вапцаров" (ръководител Дияна Караянева), "Снежната кралица" на ученици от ОУ "Св.св. Кирил и Методий" (ъководител Валентина Стойчева) и "Пеперудена магия" с ученици от ОУ "Отец Паисий" (ръководител Марияна Маркова). Входът е свободен за всички желаещи.

"Център за консултиране и превенция на домашно насилие" е интегриран комплекс от социални услуги, които се предоставят краткосрочно и дългосрочно и включват социално-правни консултации; психологическа и здравна подкрепа; оценка, планиране и управление на случай; посредничество с институции и социални системи; семейни консултации; предоставяне на специализирани програми за извършители на домашно насилие; обучения за придобиване на базови поведенчески умения; програми за образование и професионално обучение и ориентиране; изготвяне и осъществяване на индивидуални корекционни програми и програми за социално включване. С реализация на проекта, финансиран от държавния бюджет, ще продължи предлагането на компетентна и професионална консултативна помощ на децата и лицата, жертви на домашно насилие; работата по превенция, свързана с преодоляване на наложените стереотипи у децата, жертва на насилие, чрез средствата на изкуството; повишаване на родителския капацитет за намаляване на институционализирането на деца; включване в специализирани програми на извършителите на домашно насилие. Постановките са резултат от работа В извънкласна дейност ще се предложи учене на възрастни и деца чрез преживяване, развито в игри - драматизация. В хода на проекта във всяко училище ще бъдат подготвени по два основни спектакъла, за които ще им се осигури възможност за представяне пред публика - техни връсници, родители, учители.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари