ЦИК в София ще разпредели позициите в Районна избирателна комисия Силистра

ЦИК в София ще разпредели позициите в Районна избирателна комисия Силистра

Регион: Силистра Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 1192
ЦИК в София ще разпредели позициите в Районна избирателна комисия Силистра

В Областна администрация Силистра бяха проведени традиционните преди парламентарни избори консултации за определяне на състава и позициите в Районна избирателна комисия Силистра в 20-и МИР. Този път по повод обявените за 11 юли т.г. избори за състава на 46-о НС на Република България.

Областният управител Ивелин Статев даде думата на представителите на партиите и коалициите с право за участие в Комисията. Съобразно направените предложения не бе постигнато съгласие и протоколът с тях ще бъде изпратен, за да бъде взето окончателно решение в София в Централна избирателна комисия.

image

Съгласно предварителната фактическа обстановка и на база на представителството в 45-ото НС, партиите и коалициите имат квоти в общо 13-членния състав (включително председател, двама зам.-председатели, секретар), какъвто се полага за избирателен район с 4 мандата: "ГЕРБ/СДС" - 4, "Има такъв народ" - 3, "БСП за България" и ДПС - по 2, "ДБ-Обединение" и "Изправи се! Мутри вън!" - по 1.

Предложенията: за председател - 2 предложения - представители на ГЕРБ/СДС и "Има такъв народ", за секретар - също 2 предложения - представители на "БСП за България" и ДПС; "Изправи се! Мутри вън!" - за един зам.-председател (за втори зам.-председател предложение не е направено от друга партия или коалиция).

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right