Празник в село Добротица за деня на Кирил и Методий

Празник в село Добротица за деня на Кирил и Методий

Регион: Ситово Категория: Култура Публикувано: Прегледи: 626
Празник в село Добротица за деня на Кирил и Методий

Ученици от ОУ "Отец Паисий" с. Добротица, община Ситово, се срещнаха с доростолския митрополит Яков по повод 122-ата годишнина от построяването на църквата "Св. св. Кирил и Методий" в селото - на 11 май - в църковния православен календар - празник на светите братя равноапостоли.

В програмата, организирана от кметство с. Добротица с кмет Искра Георгиева и НЧ "Йордан Йовков-1899" с председател Галина Йорданова и библиотекар Светлин Русев: тържествена служба и курбан за миряните.

Венец за храмовия празник и поздрав за гости и участници в празника с вълнуващ рецитал за родината, за Силистра и за Добротица - по текст на поетесата Красимира Орлоева - почетен гражданин на Ситово, музика - Стоянка Стоева - дългогодишен учител и общественик както и за делото на светите братя Кирил и Методий.

Ученичката Инджихан Басри от 7 клас поздрави гости и миряни с думите: "Кръстът като символ и фитиш. Нека към святата сила на кръста, закриляща родното ни място,да прибавим собственото си усърдие, за да заживее всички по добре. Празничното настроение беше подсилено от химните "Върви,народе възродени" - в проислава на азбуката, и "Многая лета" - най-тържественото песенно послание в Православието.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right