Цветница в двора на детска градина „Мир“ в Дулово

Цветница в двора на детска градина „Мир“ в Дулово

Регион: Дулово Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 331
Цветница в двора на детска градина „Мир“ в Дулово

" Лазар весел иде...!"

Под този надслов, в слънчевия и топъл 22 април, в двора на детска градина "Мир"-Дулово, децата от градината отбелязаха с празнична музикално-поетична програма Лазаровден и Цветница-предвестници на настъпващите светли Великденски празници-най-цветни и красиви пролетни празници-символ на възраждащата се за нов живот природа. Спазвайки дългогодишните тенденции за запознаване на малките възпитаници с народните празници и обичаи ръководството и екипът на детското заведение отново сътвориха истински вълнуващ празник за децата и гостите им.

image

Гости на детската градина, които споделиха празника с децата, бяха Доротея Тотева- зам.-кмет "Хуманитарни дейности" в Община Дулово и Йозлем Хамид- ст. експерт- Направление " Образование" в Община Дулово.

Малките лазарки на ДГ " Мир" облечени в гиздави премени, косите им украсени с пъстри китки и венчета, с кошнички пълни с пролетни цветя, усмихнаха малки и големи. С лазарски песни и танци създадоха цветно настроение, благославяйки с наричания за здраве, благополучие, плодородие и благоденствие всички, които споделиха с децата празника. "Слънчеви лъчи галят днес земята! Лазар слиза от небето във позлата! И оглежда се в очите на дечицата щастливи. Лазарки-тъй мили!...."

image

Г-жа Доротея Тотева благодари на децата за приятните мигове, поздрави малки и големи от ДГ с настъпващите светли великденски празници и подари на всяко дете по шоколадово яйчице и игри, а като домакин на празника-директорът на ДГ " Мир"- госпожа Петранка Михайлова, по стара българска традиция, им подари яйчица и козунак и пожела на децата и техните семейства да са здрави, весели и щастливи!

Хубави празници на всички-пожелаха от ДГ "Мир"-Дулово!

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right