28 дървета засадиха в тутраканското село Преславци за Деня на Земята

28 дървета засадиха в тутраканското село Преславци за Деня на Земята

Регион: Тутракан Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 386
28 дървета засадиха в тутраканското село Преславци за Деня на Земята

"Да засадим дърво" се нарича инициативата на Народно читалище "Светлина - 1941 г." от тутраканското село Преславци, посветена на световния Ден на Земята - 22 април.

Млади хора от селото засадиха дървета - дарение от две неправителствени организации, с които работи културната институция, информира секретарят на читалището Галина Асенова.

"Зеленият отбор на България (GREEN TEAM BULGARIA) е доброволческа формация от ентусиасти, които доказват, че с добри идеи и борбен дух се постигат реални резултати в полза на природата и човечеството - сподели още Галина Асенова. - Без да заплатим нито лев, при нас пристигнаха по 8 броя червен дъб и дъб цер от Зеления отбор. Свързахме се и с Гората.бг като заявихме участие в доброволческата акция за засаждане на 20 броя планински лимон на територията на с.Преславци. Доброволческата ни инициатива има за цел да покаже, че можем да се обединим и вършим добрини съвсем задружно. С тази постъпка облагородихме една част от селото и на всяко дете поставихме задачата да пази дръвчетата за години напред".

image

Дръвчетата ще бъдат стопанисвани от читалищните самодейци в продължение на пет години.

За първи път Денят на Земята се отбелязва официално на 22 април 1970 г. в САЩ и Канада. През 1990 г. празникът на нашата планета е обявен за международен, като България се включва в отбелязването му през 1993 г. Целта е да се обединят хората на планетата в защита на околната среда.

image

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right