Дарителска кампания за създаването на Общински музей на бита в с. Малък Преславец

Дарителска кампания за създаването на Общински музей на бита в с. Малък Преславец

Регион: Главиница Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 296
Дарителска кампания за създаването на Общински музей на бита в с. Малък Преславец

Дарителската кампания е с идея да бъде създадена музейна сбирка, експонатите, в която да представят историята, традициите, бита и културата на населените места в Община Главиница.

"Това може да се реализира със съвместните усилия на всички нас, които милеем за родния си край. Така ще съхраним жива историята на нашия край и на цялата община за бъдещите ни поколения", информира кметът на Община Главиница Неждет Джевдет.

В специално обръщение, той приканва всеки, който притежава различни видове домашна и дворна покъщнина от интериора и бита на стари български и турски къщи от социалистическо време и преди това, автентични оръдия на труда, снимки, документи, дрехи и предмети от бита, които разказват за историята, традициите, бита и културата на Главиница в миналото, да се включи в инициативата, като ги дари за бъдещия Общински музей на бита, който е предвиден да бъде открит в с. Малък Преславец.

Експонатите ще бъдат събрани от читалищните секретари по населените места, с приемно-предавателен протокол, като под самия експонат на табелка ще бъде изписано името на дарителя и кратко описание за експоната.

"Нека заедно да съживим историята на Община Главиница и си спомним за нашите предци, които с много усилия, и любов са съградили родните ни села от материалното до културното и историческото наследство, което са ни оставили. Да не забравяме, че народ без памет за миналото няма сигурно бъдеще!" - категоричен е кметът Неждет Джевдет.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right